ART PREPORUKA

STRASTVENI MUZIČKI DUET: Ana Rucner i Oliver Pul predstavili spot ,,Maximus” (video)

Nakon jučerašnjeg zagonetnog ,,posta” na Facebooku i Instagramu u kojem Ana Rucner spominje pauzu, ne govoreći o kakvoj je pauzi riječ, Ana je najavila poklon svim ljubiteljima kvalitetne muzike 16.8. tačno u podne.

Radi se o novom video spotu pod nazivom „MAXIMUS“, koji je režirala sama Ana Rucner u saradnji s Markom Zeljkovićem iz firme ,,Six Nine studio”. Pjesma je nastala kao duet s mladim britanskim pijanistom Oliverom Pulom, a snimala se u splitskom „škveru“, na najvećoj, 60-metarskoj hrvatskoj jahti ,,Katina”, koju je za potrebe snimanja ustupio ,,Brodosplit”.

Violončelistkinja spoj najvećeg koncerta za violončelo u h molu Antonina Dvoržaka izvodi s najboljim mladim britanskim pijanistom nove generacije Oliverom Pulom. Snimili su kadar iz, po Aninom mišljenju, jednog od najvećih filmova „Vještice iz Istvika“, i upravo iz tog razloga je pjesma dobila naziv ,,Maximus”. Ovaj legendarni film Ana je gledala nebrojeno puta i uvijek bi je ponovno oduševila scena Džeka Nikolsona i Suzan Sarandon koja baš na violončelu svira Dvoržaka, a Džek je bodri sličnim riječima koje se provlače i u ovom spotu. Velika joj je želja bila da snimi baš tu scenu i s velikom strašću je dočarala svoju ljubav prema čelu, klasici i novim izazovima.

Ana je inspiraciju za ovaj projekt pronašla u pomenutom koncertu s kojim je i diplomirala 2005. godine na Glazbenoj akademiji u Zagrebu. U žiriju je sjedio Tonko Ninić, hrvatski ugledni muzičar i zauvijek je zapamtila zasluženu peticu i njegove riječi : „Bravo Ana, sjajna si, ostani u klasici“.
Oliver Pul obratio se Ani početkom ove godine pred punom dvoranom u Gruziji da odsviraju ,,Thunderstruck” i tako je nastala ova zanimljiva kombinacija i odlična pjesma.

Spot je istovremeno romantičan i nježan, ali i strastven i vrlo ekspresivan, zahvaljujući savršenom stapanju zvukova dva vrlo snažna instrumenta – klavira i violončela koji kroz muzičku igru sjajno prate svaki od kadrova ovog atraktivnog spota.

Foto: Ines Ljubetic Fischer

kud duga