SPORT

ŠAMPIONSKI: Crna Gora je u polufinalu!

crna gora

Foto: Reuters

Crnogorski vaterpolisti su stigli do potpuno zasluženog polufinala na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u kojem će za dva dana u 17.20 sati igrati protiv Hrvatske.
Naši vaterpolisti odigrali su šampionski protiv Mađara i slavili nakon peteraca 13:11. Izvrstan na golu bio je Miloš Šćepanović koji je, kad je bilo najpotrebnije, bio pravi stub odbrane.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

U prve dvije četvrtine Crnogorci su bili u nevjerovatnom naletu, dok su u trećem i četvrtom dijelu Mađari bili nadmoćni sa igračem više, pa su tako počeli da pristižu i golovi. Međutim, nisu se dali naši šampioni, odgovarali su odličnim golovima.
Pogotke za naš tim postigli su Ivović (4), Draško Brguljan (2), Pasković (2), Radović (2), Darko Brguljan (1), Janović (1) i Klikovac (1). Na drugoj strani, za Mađarsku golove su dali Balaš (3), Vamoš (3), Deneš Varga (3), Manherc (1) i Danijel Varga (1).
Peterce su za naš tim postigli Ivović, Radović, Darko Brguljan i Pasković, a za Mađare Deneš Varga i Danijel Varga. Odbranjeni su peterci Hosnjanskog, Vamoša i Janovića.
– Ovo je bila nevjerovatna utakmica. Naši su pokazali nevjerovatan karakter, čelični. Najbolja naša utakmica ovdje – rekao je, između ostalog, Nikola Janović koji je komentarisao meč iz studija RTCG.
Ovo će biti treće uzastopno polufinale za naš tim na Olimpijskim igrama. U Pekingu i Londonu bili su četvrti, pa se nadamo da će ih ovoga puta poslužiti ,,treća sreća” i da će se naši šampioni vratiti kući sa medaljom oko vrata.
Podsjećanje
Podsjetimo se i tri detalja – Mađari su se okitili olimpijskim zlatom 2008. u Pekingu, a potencijalni protivnik u polufinalu Hrvati zlato su osvojili 2012. u Londonu. Ovo je prvi put u uzastopnom prolasku u polufinale da naš tim ga neće igrati, kao protekla dva, sa Srbijom.
Kakvu su olimijsku silu savladali Crnogorci danas govori podatak da su Mađari apsolutno nadmoćni nad ostalim ekipama na OI – od začetka OI do danas kitili su se zlatom devet puta, srebrom i bronzom po tri puta.
Kad smo već kod podsjećanja – 1968. je godina. Dan 25. oktobar. Mjesto: Meksiko siti. Olimpijske igre. Meč Jugoslavija-Sovjetski Savez. Jugoslavija ga dobija nakon produžetaka identičnim rezultatom kao što je bio ovaj današnji 13:11. Prva olimpijska titula u vaterpolu. Tim su činili Novljanin Dejan Dabović, Kotoranin Đorđe Perišić, Hrvati Ozren Bonačić, Zdravko Hebel, Ronald Lopatni, Miroslav Poljak, Karlo Stipanić i Ivo Trumbić. te Srbi Zoran Janković, Uroš Marović i Mirko Sandić.
B.R.