ART SLAJDER

MINISTAR GORANOVIĆ U PUBLICI NA KRUPCU: Uživanje je slušati muziku uz koju je stasavala moja generacija

Ministar Pavle Goranović sa direktorom ,,Lake fest"-a Predragom Zečevićem

Ministar Pavle Goranović sa direktorom ,,Lake fest”-a Predragom Zečevićem

Ministarstvo kulture prepoznalo je da je ovaj festival i način na koji se on prezentira crnogorskoj, ali i regionalnoj javnosti veoma važan, istakao je za MNE magazin ministar kulture Pavle Goranović koji je sinoć bio među publikom na ,,Lake fest”-a.
– Ova vrsta muzike i pogleda na svijet je veoma važna, čini mi se, u ukupnom kulturološkom smislu. Zbog toga smo i podržali prvi dan Festivala, jer ne manje važnim smatramo i to što su se ove godine predstavili bendovi koji su iz zemalja okruženja i šire, sve u kontekstu proširenja svijesti o značaju povezivanja među kulturama, među ljudima. Zaista me raduje da nema granica na Krupačkom jezeru, na prostoru koji je dostupan svima i na kojem ne postoji barijera među ljudima koji žele da slušaju muziku i učestvuju. Nije to samo uživanje u nastupima, nego i ovom prostoru koji, čini mi se, nudi mnogo – kazao je Goranović za MNE magazin.
On smatra da je rijetkost da na ovim prostorima postoji manifestacija koja nudi nešto slično.
– Zbog toga sam i ja ponosan, ne samo kao neko ko obavlja ovu dužnost, nego kao neko ko je i sam stvaralac i poklonik ove vrste muzike – rekao je ministar.
Uvijek, dodaje, svi dolazimo zbog nekih posebnih ljudi.
– Svakog dana imamo bogati program. Konkretno, meni je bilo zadovoljstvo da budem u prilici da jedno za drugim slušam ,,Lačni franz” i Zorana Predina, jednog od idola moje mladosti, a da nakon toga slušam moje Nikšićane, ljude koji promovišu posebnu vrstu muzike, koji imaju toliko energije i toliko talenta da istraju tokom decenija u svemu tome. Kada razmišljam o tome, zaista mislim da nije mala stvar u jednoj noći da slušamo ljude koji su prevazišli ove prostore i ljude koji su stasali ovdje kao što smo ja i moji prijatelji stasavali sa ovom vrstom muzike. Mene to čini posebno zadovoljnim i radosnim i ponosnim i mislim da ova energija nekako vraća duh gradu i kulturi, uopšte – zaključuje Goranović.
B.R.

kud duga