MODA SLAJDER

LJUBICA BULATOVIĆ O MEJKAPU NA REVIJAMA: Čast je raditi sa velikim imenima

image-1c51262a0ddc443b6fb96d27f494ee8a9cc8606ca3fae9b454ef503f079b6040-V-500x752

Foto: Darko Jovanović

Kada je riječ o mejkapu i bodi artu, ime Ljubice Bulatović pojavljuje se u potpisu gotovo svih značajnih modnih događaja u Crnoj Gori. ,,Njene“ su i brojne naslovnice štampanih crnogorskih, ali i medija u regionu, a uljepšavala je često i poznate ličnosti koje su različitim povodima boravile kod nas. Nedavno se vratila iz Kotora gdje je sa svojom ekipom radila mejk ap učesnicima Internacionalne smotre mode. Za MNE magazin kaže da se, kada su u pitanju revije sa inostranim kreatorima, zahtjevi u prvom momentu čine teškim, ali ,,s obzirom na dobru organizaciju i kad dobijete unaprijed fotografije imamo vremena da se pripremimo i nema improvizacije”.

13957409_1737220083196861_900015947_n

Kotorska smotra mode

– Ove godine su kreatori zahtijevali da mejk ap bude ,,nude” sa primjesama zlatnih i zemljanih tonova. Suviše sveden i bez konturisanja lica. Sa vrlo malo maskare. Odlučili su se za bljedunjava lica, mada je to bio i trend za ovu sezonu. Osim Borisa Ćalića koji se odlučio za bordo karmin i istakao ženstvenost. Kod šminkanja manekenki na revijama bitno je ispoštovati želju kreatora, a uraditi mejk ap za otprilike 15-35 manekenki.Vodim se time da lice mora biti dobro istenirano jer se tako drži cijeli mejkap – kaže Ljubica uz napomenu da joj se često ne dopadaju zahtjevi koje dobija, ali šminka ne zavisi isključivo od šminkera.

Na pitanje koji događaj joj je do sad bio nainspirativniji za rad, Ljubica kaže da je teško izdvojiti samo jedan.

– Možda revije moje matične kuće, koje su većinom tematske i tu obično sarađujem sa kolegama frizerima.

14010020_1737220103196859_716476979_n

Sa Gotjeom prošle godine u Kotoru

A revija koja je na nju ostavila najjači utisak je ona koju je Žan Pol Gotje prikazao prošle godine na smotri mode u Kotoru.

-Bila mi je velika čast  raditi tu reviju. Gotje je kreator koji je toliko ,,običan” i lagan za saradnju, a planetarno poznat. I ponaša se kao da vas poznaje. Imala sam tremu kada sam otišla da se dogovorim za mejkap… A on je na kraju revije došao da se zahvali cijeloj ekipi za dobro odrađen posao. To se veoma rijetko događa. A posebno ne kad je u pitanju tako veliko ime – prenosi utiske naša sagovornica.

Ljubica se prisjeća da je sarađivala sa mnogo pjevačica, glumica, manekenki i dama koje su na raznim odgovornim funkcijama. Na pitanje ko je posebno inspiriše, kaže:

-Emina Jahović je veoma inspirativna, Severina  izgleda kao djevojčica… Marijana Zlopaša takođe i  sa njom sam sarađivala na jednom setu, divna je. Kada bih bila u prilici voljela bih da šminkam  Dženifer Lopez jer je ona prelijepa i uvijek ima savršen mejkap.

Kaže da najviše voli studijski rad i rad za časopise, te da je razlika kod scenskog šminkanja, šminkanja za TV i naslovnice.

-Postoji razlika jer je svijetlo drugačije i obično se konsultujemo sa fotografom kako će svijetlo biti i kakva šminka

This slideshow requires JavaScript.

treba da bude. Nekad mora ten biti intenzivnije nanesen i konturisan. A nekad sa vrlo malo pudera čak minimalno i prozračno. Što se TV šminke tiče, ona mora biti prilično jaka i intezivna, a za naslovne strane takođe se konsultujemo sa urednikom, fotografom … Obično ako slikamo javne ličnosti bude sveden mejkap. Osim ako nije modni editorijal, tu povremeno pustimo mašti na volju – pojašnjava Ljubica.

V.T.

Foto: Privatna arhiva