PREPORUKA SPORT

KOŠARKA: Muška juniorska reprezentacija okitila se zlatom na EP B divizije, doček večeras

Foto: kscg.me

Foto: kscg.me

Muška juniorska reprezentacija osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu B divizije za igrače do 18 godina u Makedoniji.
Izabranici Nebojše Bogavca su u Skoplju, u finalnom meču, savladali selekciju Ukrajine 83:72 (16:22, 27:12, 24:20, 16:18). ,,Crveni” su do trofeja došli na impresivan način, sa osam pobjeda u isto toliko mečeva, uz samo tri izgubljene četvrtine, čime su potvrdili da im je mjesto u elitnom rangu evropske košarke. Ponovili su uspjeh mlade reprezentacije koja je nedavno osvojila zlato na B prvenstvu Evrope u Grčkoj, pa su uoči Evropskog prvenstva za kadete koje 12. avgusta počinje u Poljskoj, sve mlađe selekcije u elitnom rangu evropske košarke.

Foto: kscg.me

Foto: kscg.me

Uz to, Crna Gora je, prvi put od obnove državnosti, u jednoj godini osvojila dvije zlatne medalje na šampionatima Evrope B divizije u muškoj konkurenciji. Uz zlatnu medalju, u Crnu Goru stižu i dva individualna priznanja – plejmejker Ognjen Čarapić je najbolji igrač prvenstva, a u idealnoj petorci je i centar Miloš Popović.
Juniorska reprezentacija u Crnu Goru vraća se večeras, a dolazak na podgorički aerodrom planiran je za 21 sat i 15 minuta letom preko Beograda.

Foto: kscg.me

Foto: kscg.me

U meču za zlatnu medalju, Ukrajina je bila bolja samo u prvoj četvrtini nakon koje je imala šest poena prednosti (22:16), ali su ,,crveni” preokrenuli već na početku druge dionice nakon što je Jovan Vojinović pogodio trojku za 23:22. Do odlaska na veliki odmor, Crna Gora stekla je devet poena prednosti – 43:34.

Foto: kscg.me

Foto: kscg.me

Ivan Ćorović je na početku treće četvrtine pogodio trojku za dvocifrenu prednost (46:36), a nakon poena istog igrača bilo je i rekordnih ”plus 15” (65:50), dva i po minuta prije kraja tog perioda igre.
U posljednjih deset minuta, naša reprezentacija je ušla sa 13 poena prednosti (67:54), koje je sigurnom igrom sačuvala do kraja meča.

Foto: kscg.me

Foto: kscg.me

Do pobjede u finalu predvodio je Miloš Popović sa 17, Ivan Ćorović je ubacio 16 poena (i imao sedam skokova), a poen manje Ognjen Čarapić, koji je sa 13 asistencija upisao dabl-dabl.

U ukrajinskom timu najefikasniji je bio Tirsjakin sa 19 poena.

Plasman u A diviziju pored finalista, izborila je i Slovačka koja je u meču za treće mjesto savladala Mađarsku 63:62.
Izvor i foto: KSCG.me