PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

PRIJESTOLONASLJEDNIK ,,NA TOČKOVIMA”: Prodaje tjesteninu iz kamiona po Los Anđelesu

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Princ Emanuel Filiberto Savojski, praunuk Umberta II, posljednjeg italijanskog kralja, koji je svrgnut 1946. kad je Italija postala republika, nedavno je pokrenuo uspješnu kejtering kompaniju ,,Princ Venecije”. U pripremi hrane naglasak je na kvalitetnim namirnicama i ukusnim jelima po pristupačnim cijenama, kaže 44-godišnji princ. Porcije izvrsne italijanske tjestenine koštaju oko 15 dolara.

Osim tjestenina s plodovima mora, u ponudi su špageti karbonara, pržene papaline i tjestenina s pestom, a koriste se samo svježe namirnice uglavnom iz Italije i nešto iz Kalifornije, poput maslinovog ulja, te jaja i mesa iz slobodnog uzgoja.

No ipak, najpopularnije italijansko jelo, pica, nije zastupljeno.


Kamiončiće Princa Venecije ipak nećete zateći kako slobodno kruže gradom. To je ipak rezervisano za posebna događanja poput festivala ili nekih drugih svečanosti, na kojima bi posjetioci željeli pojesti nešto ukusno i zdravo, posluženo na ovako šarmantan način.

Filiberto sebe inače opisuje kao preduzetnika, producenta, pisca i filantropa.

Njegova je porodica pobjegla iz Italije prije više od 50 godina i tek im je 2002. bilo dozvoljeno da se vrate.

Sam Filiberto rođen je u Švajcarskoj, a nakon njihovog povratka u Italiju, postao je i popularno TV lice. Ovaj otac dvoje djece pojavio se tako 2009. u šou nalik ,,Ples za zvijezdama” te osvojio prvo mjesto. U njegovom je vlasništvu producentska kuća AristoCozy i modni brand PrinceTees.

Prema vlastitom priznanju u mladosti je imao problema s drogama, no to je poglavlje života ostavio iza sebe. Neko je vrijeme izlazio sa supermodelom Kejt Mos, a kasnije je oženio francusku glumicu Klotild Kuro s kojom ima dvoje djece, princeze Vitoriu i Luizu.

Izvor: Jutarnji.hr