ENGLISH PREPORUKA

STIGLA ZVANIČNA POTVRDA: ,,Sea dance” otvara kapije po planu 14. jula

12495190_912735138833792_8737778876388360600_nOvogodišnji Sea Dance festival će, kako je planirano, biti održan od 14 do 16. jula i ugostiti neke od najvećih svjetskih muzičkih zvijezda.
Iako je u prethodnim danima došlo do blokade izgradnje festivala, šleperi s festivalskom opremom će danas biti istovareni i izgradnja festivalskih bina će započeti.
Prvi festivalski fanovi na Jaz stižu već 12. jula kada će biti otvoren kamp.
Predstavnici Opštine Budva, zajedno sa mještanima NVO Mrčevo polje – Jaz, postigli su tokom sinoćnjeg sastanka dogovor o oslobađanju prostora za održavanje festivala, kao i korake u rješavanju daljeg problema oko uknjiženja pola miliona kvadrata zemljišta.
Podsjetimo, festival je prethodnih dvije godine ugostio preko 200.000 hiljada fanova koji su imali priliku da čuju svjetskih muzičkih imena počev od Prodigy-ja, Jamiroquaia, Roisin Murphy, Rudimental, Underworld-a i mnogih drugih. Treće izdanje festivala će ove godine ugostiti neke od najvećih muzičkih zvijezda poput Skrillexa, Hurts, Stereo MCs, Sister Bliss – Fathless DJ set i mnogi drugi.
Sea Dance je nakon prvog izdanja festivala, osvojio prestižnu titulu najboljeg Evropskog festivala, a do sada na adresu festivala pristigla su brojna priznanja medija među kojima je Lonly Planet koji je proglasio plažu Jaz za najbolju u Evropi. Prve procjene pokazuju da je festival doprinio budvanskoj / crnogorskoj turističkoj privredi sa između 15-20 miliona EUR, što se poklapa i sa procenom Crnogorskog Turističkog Udruženja. Osim rekordne posjećenosti, prošlogodišnje drugo izdanje festivala postavilo je nove standarde ostvarivši porast od 70% inostranih posjetilaca festivala pretežno iz zemalja Zapadne Evrope.