PREPORUKA SPORT

SVJETSKA LIGA: Crna Gora pobijedila Njemačku, večeras protiv Meksika

crna-gora-njemacka-odbojka-svjetska-liga-01Kroz dramu do prvih bodova u Svjetskoj ligi! Naši najbolji odbojkaši savladali su poslije dva sata i 20 minuta Njemačku sa 3:2 (22:25, 25:22, 25:18, 21:25, 15:11) pred nekoliko stotina gledalaca u Meksiko Sitiju koji su tokom cijelog meča bodrili naše momke i na kraju ih uz ovacije ispratili u svlačionicu.

U noći između subote i nedjelje od 3.30 Crna Gora će igrati protiv Meksika.

Crna Gora – Njemačka 3:2 (22:25, 25:22, 25:17, 21:25, 15:11)

Crna Gora: Minić 8, Dabović, Babić, G. Ćuk 11, Strugar 3, Ćaćić 18, Lakčević (libero 1), Bojić 29, Radunović, B. Ćuk 3, Milić, Vukašinović 1, Ječmenica 9, Popović (libero 2).

Njemačka: Šot 3, Kihner 7, Vestfal 14, Bome, Cimerman, Rajhert 8, Tile (libero), Štronbah 1, Brošog 9, Zosenhajmer, Klajn 9, Maleša 14.
Izjave

crna-gora-njemacka-odbojka-svjetska-liga-11– Koliko god da im nisu došli neki igrači, znao sam da su jaki jer imaju svoju školu u smislu taktike, tehnike i borbenosti, što se vidjelo u ovoj utakmici. Zadovoljan sam što smo pobijedili, čestitam svima, a naročito Rajku Strugaru, koju je dobio priliku da odigra cijelu utakmicu u Svjetskoj ligi – poručio je Boškan za portal Odbojkaškog saveza Crne Gore.
Svi su sjajno odigrali, borili se na pravi način i dali maksimum, njegov je utisak.
– Utakmica je bila uslovno rečeno mrtva, bez ritma, koji je uobičajen za odbojkaške utakmice. Ono što je zajedničko za nas, Njemce i Špance su uslovi. Nije se lako prilagoditi i igrati na 2200 metara nadmorske visine, plus put i vremenska razlika. Drago mi je što smo trijumfovali u takvim uslovima. Oba tima su slabo servirala, baš zbog tih uslova. Odlično se primao servis i poslije ostalo da se vidi ko će biti smireniji i lukaviji. Bili smo pravi u napadu, dobri u bloku i odbrani. Istakao bih Bojića, Ćaćića, Ječmenicu, Ćuka i stigli smo do važne pobjede – rekao je Boškan.

U pojedinim trenucima Crna Gora je imala podršku sa tribina kao da igra pred svojim navijačima, piše Odbojkaški savez Crne Gore.

– Nisam očekivao ovakvu podršku Meksikanaca, ali smo neke igrali poene fenomenalno, ostavljali srce na terenu, što je publika prepoznala i zato je navijala za nas – kazao je Boškan za oscg.me.

crna-gora-njemacka-odbojka-svjetska-liga-07

Ovo je velika pobjeda za nas, mišljenja je Strugar.
– Žao mi je jedino što nismo dobili 3:0 ili 3:1, ali poslije ovoga ćemo sigurno da dižemo formu. Bilo je teško i smatram da ovo nije naša najbolja igra. Borimo se sa vremenskom razlikom i nadmorskom visinom i sve to utiče na kvalitet igre. Međutim, najbitnije je da smo trijumfom otvorili nastup u Svjetskoj ligi – rekao je Strugar za oscg.me.

Ni organizator igre Crne Gore nije zaboravio da pomene atmosferu u dvorani u Meksiko Sitiju.

– U jednom trenutku smo zatražili podršku od publike, oni su to prihvatili i na kraju uticali i na našu dobru igru i pobjedu – kazao je je Rajko Strugar.

On je dodao da će se dobro pripremiti za meč sa Meksikom jer žele da ,,napadnu” prvo mjesto u grupi.

Marko Bojić smatra da je ovo možda jedna od njegovih boljih partija u reprezentaciji.
– Pamtim neke odranije, ali neka bude da je ova najbolja, zbog odličnog učinka. Bili smo agresivni, dobro igrali prvi tempo i pajp, sve kombinacije su išle dobro – rekao je Bojić i dodao da su u odlučujućim trenucima djelovali kao porodica.
Izvor i foto: oscg.me