DRUŠTVO PREPORUKA

VUJAČIĆ: U svim gradovima potrebna igrališta za djecu sa invaliditetom

Marina-Vujacic

Marina Vujačić

Jako je važno da u svakom gradu postoji makar jedno igralište u kojem se mogu igrati i djeca sa invaliditetom, rekla je Marina Vujačić iz Udruženja mladih sa hemdikepom za MNE magazin.

Kako bi realizovali tu ideju, u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja pokrenuli su projekat ,,Opremanje dnevnih centara i igrališta mobilijarom za djecu sa invaliditetom”. Vujačić objašnjava da je inicijativa za finansiranje projekta pokrenuta u sklopu kampanje ,,Budi odgovoran”.

-Pretpostavljamo da će se, kao i do sada, za realizaciju projekta čekati sakupljanje novca od kazni koje se naplaćuju zbog neizdavanja fiskalnih računa, kršenja potrošačkih prava, nepravilnosti na kupalištima – kaže Vujačić.

Ona ističe da ih prije realizacije projekta čeka medijska kampanja putem koje će pokušati da utiču na svijest građana da ne uništavaju i ne koriste mobilijar koji je namijenjen djeci sa invaliditetom, jer na taj način krše njihova osnovna prava. Pojedini građani, podsjeća Vujačić, se u proteklom periodu nijesu savjesno odnosili prema mobilijaru koji se nalazio u parkovima.

-U Podgorici je mobilijar uništavan – rekla je Vujačić.