DRUŠTVO PREPORUKA

MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA: Brajović sa saradnicima u posjeti kampu Moračica

Capture2Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sa saradnicima, danas je obišao kamp Moračica gdje je izlivanjem betona temeljnih jama stopa istoimenog mosta, svečano obilježen početak radova na tom objektu.

Inače, most Moračica je uz tunel Vjeternik, najzahtjevniji objekat na trasi prioritetne dionice Smokovac – Uvač – Mateševo, autoputa Bar – Boljare. Most Moračica je projektovan kao kontinualna prednapregnuta ramovska konstrukcija sa glavnim rasponom od 190 m varijabilnog poprečnog presjeka, koji se izvodi tehnologijom slobodne konzolne gradnje. Dispozicija raspona mosta je 95m+170m+3×190m+125m=960m, dok su visine pet srednjih subova od 51 m do 161 m. Ukupna dužina mosta je 960 m, sa podužnim nagibom nivelete od 4 % i poprečnim nagibom od 2.5 %. Ukupna širina mosta je 23,4 m, u kom su sadržane dvije kolovozne trake u oba smjera, pješačke staze i staze za održavanje sa svom pratećom opremom i vjetrobranskom zaštitom.

Capture10

Ministar je kazao da kao zahtjevan investitor vodimo računa o zaštiti svojih interesa, i da je uvjeren da ćemo uz puno poštovanje svih standarda, primjenjivih propisa, ugovornih procedura dobiti kvalitetan Projekat u ugovorenom roku.

Događaju je prisustvovao generalni direktor CRBC za Crnu Goru Gao Liang, koji vjeruje da će se posao završiti na vrijeme, da je iza kompanije CRBC puno realizovanih projekata i nema razloga da tako ne bude i ovog puta.

Otpravnik poslova u kineskoj ambasadi Zhang Xiang, svim građevinarima na terenu najprije je čestitao na rezultatima koji su do danas postignuti, a potom i poželio srećan početak radova na mostu Moračica uz punu podršku kineske ambasade u Crnoj Gori.

This slideshow requires JavaScript.