DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Otvorena Kuća fudbala na Starom Aerodromu

024_13Kuća fudbala na Starom Aerodromu, novi administrativni centar Fudbalskog saveza Crne Gore,  danas je svečano otvorena.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, predsjednik FIFA-e Đani Infantinio, potpredsjednik UEFA-a Anhel Marija Viljar i predsjednikFSCG Dejan Savićević presijecanjem vrpce ozvaničili su početak rada sjedišta nacionalnog fudbalskog saveza. Otvaranju je prisustvovao premijer Milo Đukanović.

– Danas je jedan poseban dan, deset godina od nezavisnosti, a u tom peridu pokazali ste da ste napravili jednu uspješnu zemlju. Takođe, ovo je važan dan, jer ćemo otvoriti Kuću fudbala, a ona je jedan od simbola šta Crna Gora može uraditi. Ova Kuća fudbala će predstavljati jedan korak za razvoj fudbala u Crnoj Gori – kazao je Infantino.

This slideshow requires JavaScript.

 

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević zahvalio se FIFA-i i UEFA-i na finansijskoj pomoći, ali i upravi grada Podgorice na ustupljenom zemljištu za izgradnju terena i Kuće fudbala.

– Kuća fudbala ima 3.784 metra kvadratna. Njena izgradnja nastavak je  kontinuiranog ulaganja u crnogorski fudbal. U proteklih osam godina FSCG je u saradnji s FIFA-om i UEFA-om investirao skoro 13 miliona eura u infrastrukturu – istakao je je Savićević.

FOTO: PG Biro