ART SLAJDER

EUROSONG: ,,Highway” i predstavnici BiH nisu prošli u finale, Nina Kraljić ide dalje

TH000021438_33Crnogorski predstavnik na ,,Pjesmi Evrovizije” grupa ,,Highway” večeras se uprkos odličnom nastupu u Stokholmu nije plasirao u finale koje će na programu biti 14. maja. Top deset finalista čine predstavnici Azerbejdžana, Rusije, Holandije, Mađarske, Hrvatske, Austrije, Jermenije, Češke, Kipra i Malte.

Petar Tošić, Marko Pešić, Luka Vojvodić i Bojan Jovović pokazali su pravu stvar, kako naziv pjesme kaže. Ovo je bio najenergičniji i najbolji nastup večeri. Donijeli su rok zvuk i sjajan pjevački i scenski nastup, uz odlične prateće vokale Mariju Lazić i Nikolu Marjanovića. Kraj njihovog nastupa pratile su ovacije i gromki aplauz.


_AP69416Veče je otvoreno nastupom prošlogodišnjeg pobjednika Mansa Zelmerlova koji je pjesmu ,,Heroes” otpjevao sa malenim pomoćnikom i 44 djece iz plesnih škola u Švedskoj.


Prva u takmičarskom dijelu predstavila se Finkinja Sandja pjesmom ,,Sing it away”, a čast da zatvori prvo polufinalno veče pripala je Maltežanki Iri Losko koja je otpjevala numeru ,,Walk on water”.
Predstavnica Hrvatske Nina Kraljić očarala je publiku interesantnim izvođenjem numere ,,Lighthouse”, a imala je i efektan scenski nastup. Na kraju nastupa dobila je ovacije.


Jermenka Iveta Mukučjan imala je zanimljiv nastup sa vatrom i preklapanjima svog lika. Rus i favorit na ,,Eurosongu”, prema kladioničarima, Sergej Lazarev imao je spektakularan nastup što se scenskih efekata tiče.


Predstavnik San Marina Serhat, koji je boravio tokom promotivne turneje u Crnoj Gori, oduševio je publiku divnim nastupom. Pjevao je numeru ,,I didn’t know” i dobio buran aplauz.


Predstavnici Bosne i Hercegovine jedini su pjevali večeras na maternjem jeziku. Dalal, Din, Ana Rucner i Jala imali su divan, energičan nastup u pjesmi ,,Ljubav je”. Između Dalal i Dina bila je simbolično za njihovu pjesmu bodljikava žica.


Scenski efekti koji su pratili svakog izvođača bili su spektakularni, na momente toliko moćni da bi zasijenili same učesnike.
Drugo polufinalno veče je u četvrtak u 21 sat.
,,Evrovizija” ama baš nijedne godine ne može da prođe bez skandala, pa je tako danas EBU odlučio u dogovoru sa RTR da suspenduje člana ruskog žirija koji je napravio i postavio snimak sa glasanja i poništi mu glasove.
B.R.
Foto:  Andres Putting (EBU)-Thomas Hanses (EBU)

kud duga