ART PREPORUKA

SAJAM KNJIGA: Zavod za udžbenike predstavlja udžbeničku i vanudžbeničku literaturu

 

cropped-sloganZavod za udžbenike predstaviće se na 11. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja, koji će biti održan od 9. do 15. maja, pod sloganom ,,Crna Gora čita”.

-Način na koji izlažemo svoja izdanja uvijek je nešto novo  što skreće pažnju kako na sajmovima u zemlji tako i na onima u okruženju. Na ovom Sajmu, uz uobičajenu ponudu udžbeničke, planirali smo promocije vanudžbeničke literature, i to sljedećih autora: mr Svetlane Čabarkape (Poetička načela romana „Uvod u drugi život“ Mirka Kovača, promocija 9. maja u 17h), Radovana Damjanovića (Leksikon ličnosti crnogorske prosvjete, promocija 10. maja u 17h),  Nenada Vujadinovića (Zovem se Vil, promocija 11. maja u 17h), dr Dragutina Papovića (Prilozi za istoriju nauke i kulture u Crnoj Gori (1945-1990), promocija 12. maja u 17h), mr Vanje Vukovića (Evropa u crnogorskim udžbenicima istorije 1945-1990, promocija 13. maja u 17h)-saopšteno je iz Zavoda.

Na Sajmu će moći da se kupi trenutno aktuela Zbirka testova iz matematike za učenike devetog razreda koji polažu eksternu provjeru znanja, a čiji su autori Radoje Veličković i Nevena Ljujić.

-Pored ovoga, spremili smo i tri zanimljiva sadržaja, tako da će od 9. maja i tokom trajanja Sajma posjetioci imati priliku da uživaju u izložbi “Ilustratori čitaju”, autora čiji su radovi ilustrovali izdanja Zavoda- poručili su u saopštenju.

Takođe u planu su i dvije radionice: 10. maja “Zašto pjesme treba učiti napamet”, koju će voditi poznata glumica Dubravka Drakić i namijenjena je učenicima petog razreda, dok je za 13. maj zakazana muzička radionica pod vođstvom dr Vedrane Marković za učenike prvog razreda osnovne škole.