DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA, ŠESTI DAN: Nastavlja se potraga za Ognjenom

 

ognjen-536x330-1I danas će, šesti dan nakon nestanka, biti nastavljena portaga za jedanaestogodišnjim Ognjenom Rakočevićem.

Građani, policija, ronioci, vatrogasci i juče su detaljno pretraživali teren, ali bez rezultata. Ognjen se prije pet dana iskrao iz porodične kuće u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici, i od tada mu se gubi svaki trag. Direktor centra za obuku ronilaca u Bijeloj, Veselin Mijajlović, kazao je juče da su ponovo pretražili Moraču, na potezu od hotela “Ambasador” do rejona iza Kolovrata.Napomenuo je da je nivo rijeke u noći kada je Ognjen izašao iz kuće bio mnogo veći, zbog čega će proširiti potragu niz korito Morače. Iz Uprave policije su istakli da su svi raspoloživi resursi stavljeni u funkciju dječakovog pronalaska, te da se pretraga odvija u više pravaca i u područjima van Podgorice. Građani su se i sinoć okupili i krenuli u potragu za Ognjenom.

-Pretražena su još dva kilometra ka Aluminijumskom kombinatu, bez rezultata, što me raduje. Međutim, treba uzeti u obzir da je ovo drugi dan našeg angažovanja, peti dan potrage za Ognjenom, te moramo imati u vidu da je nivo Morače bio skoro dva metra veći, rijeka puno brža, zbog čega moramo pretražiti korito sve do mosta u Vukovcima- kazao je Mijajlović za TVCG.

Autori aplikacije za brzu koordinaciju potrage su na Fejsbuku objavili da su priredili novu verziju.Aplikacija se može skinuti sa linka http://ognjen.capplo.me/Android/OgiSearch.apk.

Ognjenova asistentkinja ranije je navela da on ima mnogo energije, može da šeta više nego iko. Kazala je  da slabije jede i da je jako  izdržljiv.

Policija i roditelji nestalog dječaka apelovali su na građane da se svako korisno saznanje o Ognjenu javi policiji na broj 122 ili da se pozove majka Vanja na broj 067 265 960.

Izvor: portalanalitika.me