ART SLAJDER

PODGORICA: Lesendrić, ,,Piloti” i Ramović pjevali ,,Sanjam da si tu” za Ognjena

DSC_0041– Dobro veče, Podgorice! Nekoliko dana sam već ovdje u ovom vašem divnom gradu i vidim da je cijela Podgorica na nogama, traži malog Ognjena. Večeras za to malo lijepo plavo dijete i njegove roditelje sviramo pjesmu ,,Zaboravljeni”. Siguran sam da ćete ga naći – poručio je Kiki Lesendrić sinoć na otvaranju koncerta na Trgu republike u Podgorici povodom Dana Evrope.
Ova poruka naišla je na ovacije i aplauz.
Uslijedili su ,,Neverna si”, ,,Čini mi se da”, ,,Nemirne noći”, ,,Ne veruj u idole”, ,,Rekla je da u mojoj glavi čuje gitare i bubnjeve”, ,,Kažu da ljubav je samo reč”, ,,Još jedna pijana noć”, ,,Prvi maj” i ostali hitovi, a premijerno su izvedene i pjesme s novog albuma ,,Širom zatvorenih očiju” kao što su ,,Gužva mi u stanu”, ,,Bog je za nas imao plan” i ,,Manje više”. Publika je uglas pjevala sve numere, snimala mobilnim telefonima za uspomenu i plesala.

Dušan Kovačević daje instrukcije snimatelju

Dušan Kovačević daje instrukcije snimatelju

Na licu mjesta bio je i producent i glumac Dušan Kovačević, ovog puta u ulozi režisera spota Kikija Lesendrića i ,,Pilota” za pjesmu ,,Noć kao iz sna”. On je sinoć davao instrukcije snimatelju i publici u prvom redu za kadrove sa koncerta, a sjutra će snimanje biti nastavljeno na Adi Bojani. Spot će biti urađen u produkciji Kovačevićeve kuće ,,Natenane production”.

Samir Ramović, Kiki Lesendrić i ,,Piloti"

Samir Ramović, Kiki Lesendrić i ,,Piloti”

Kako je počelo, tako se i završilo. Nakon skoro dva sata i 25 pjesama, Lesendrić je pozvao specijalnog gosta, podgoričkog pjevača Samira Ramovića koji je otpjevao ,,Zaboravljene” sa izmijenjenim tekstom: ,,Čujem marširaju građani, zvone koraci u ovoj noći, Ognjena nema, molim te, vrati se….” i nastavio da pjeva sa publikom, od kojih su neki bili u suzama, ,,Sanjam, sanjam da si tu, ko da letim na zlatnom ćilimu….”.
Ramović je, kako nam je kazao prije nekoliko dana, snimio autorsku pjesmu sa Lesendrićem pod nazivom ,,Tu sam ja” za koju je Kiki radio aranžman.

Who's Gerry?

Who's Gerry?

Sinoć je prva nastupila grupa ,,Who's Gerry?”, koji su u 20-minutnom nastupu publici se predstavili inostranim pop-rok hitovima.

Zoon politikon

Zoon politikon

Publika je uživala, a žurka je nastavljena uz žestoki ritam autorskih pjesama benda ,,Zoon politikon”.
DSC_0036Voditelj je poželio svima dobrodošlicu na proslavu Dana Evrope.
– Vi ste budućnost Evropske unije i zato je ovaj Dan Evrope dan svih nas. Želimo da ga zajedno proslavimo sa vama. Kažu da svijet je lijep kada sanjamo, a kažu i da je mjesec na vratima. Večeras, Evropa je na vratima – poručio je on.

This slideshow requires JavaScript.


Tekst i foto: B.R.