DRUŠTVO PREPORUKA

FOND ZAKLJUČIO NOVE UGOVORE SA PRIVATNIM KLINIKAMA: Građani brže stižu na pregled kod oftalmologa

 

fond-za-zdrastveno-osiguranje-crne-gore

Fond za zdravstveno osiguranje je u cilju smanjenja čekanja na pregled i bolje dostupnosti usluga osiguranicima objavio javni poziv za ovu godinu iz oftalmologije, za prvi i kontrolni pregled i određivanje dioptrije i na osnovu toga zaključio ugovore sa početkom važenja od 1.maja, rekao je za MNE magazin PR Fonda Amer Ramusović.

On je objasnio da su za područje Bara zaključeni ugovori sa dvije privatne zdravstvene ustanove i to sa Specijalističkom ambulantom iz oftalmologije ,,VID” i “Optikom OCULUS” doo-PJ očna ordinacija “dr Marina”.  Za područje Berana zaključen je ugovor sa jednom privatnom zdravstvenom ustanovom „Dr Lutovac“ –kazao je Ramusović.

Za područje Nikšića zaključen je, kako je dodao, ugovor sa jednom privatnom zdravstvenom ustanovom Specijalističkom ordinacijom ” VISTA”. Ramusović je istakao da su za područje Podgorice zaključeni ugovori sa sljedećim privatnim zdravstvenim ustanovama:

-Specijalističkom ambulantom za oftalmologiju ,,Dr Jovović”

-PZU za oftalmologiju ,,LENS COMMERCE”

-PZU ,,OKO vmmm”

-Dnevnom bolnicom ,,OFTALENS DR Koturović”

-SB ,,CODRA”

-Specijalističkom ordinacijom za oftalmologiju” Radojević”.

Ramusović je dodao i da je produžen raniji ugovor sa PZU ,,Borović” za dječju oftalmologiju.

On je pojasnio da je nadležnost Fonda praćenje ugovora, kontrola izvršenja istog, kao i kontrola faktura. U toku 2015.godine za usluge iz oftalmologije Fond je izdvojio 173.230,63 eura, dok je za prvi kvartal 2016.godine izdvojeno 53.464.

S.Đ.