MODA SLAJDER

BILJANA TIPSAREVIĆ PRED REVIJU U PODGORICI: Nova kolekcija za savremenu damu koja eleganciju nosi u stavu

Foto: Bojan Stanić

Foto: Bojan Stanić

Srpska dizajnerka Biljana Tipsarević otvoriće večeras ispred Dvorca Petrovića u Podgorici drugo veče manifestacije ,,Madam Maya Fashion connection“. Prikazaće premijerno kolekciju za proljeće-ljeto 2017. pod nazivom ,,Romantic Seduction“, inspirisanu prirodom i umjetnošću. Namijenjena je savremenoj dami koja eleganciju nosi u stavu.
Počastvovana je, kako kaže za MNE magazin, željom supruga Janka da kreira odjeću za muškarce, ali ipak su joj žene inspirativnije kada je moda u pitanju. Iako trenira tenis još od sedme godine, nikada nije odigrala meč sa suprugom.
Kćerka Emili odlična je u igranju fudbala sa dječacima, a majku Biljanu posebno raduje što je malena zainteresovana za knjige.

Dio iz kolekcije ,,Romantic Seduction" koja će biti premijerno prikazana danas u Podgorici

Dio iz kolekcije ,,Romantic Seduction” koja će biti premijerno prikazana danas u Podgorici


Šta  možete reći o novoj proljećnoj kolekciji koju ćete predstaviti u Podgorici?

– Kolekcija pod nazivom ,,Romantic Seduction“ je priča o suptilnom zavođenju uz dozu romantičnog dodira koji svaka dama nosi u sebi. Modeli naglašavaju sofisticirani seksipil savremene dame koja eleganciju nosi u stavu, a vješto koketira svim svojim ženskim adutima. Kolekcija je inspirisana prirodom i umjetnošću isticanja detalja kroz ručno rađene motive.

U izradi su korišćeni nafiniji materijali poput svile, viskoze i čipke, a svakom modelu je posvećena posebna pažnja u ručnom radu, u vidu veza koji je akcentovan, što ovoj kolekciji daje visoko luksuznu notu.

Kako je bilo ovoga puta sarađivati sa sestrom Jovanom koja je izradila tašne za kolekciju?

– Međusobno se podržavamo i savjetujemo u svemu, pa tako i u poslu. Jovana samostalno gradi svoju karijeru i svoj brend izuzetno kvalitetnih kožnih tašni.

Koja je to odjevna kombinacija ili detalj sa kojim nikada ne možete da pogriješite?

– Sve zavisi od prilike. Elegantne haljine za glamurozne događaje i neprikosnoveni kombinezoni učiniće da se i savremena dama osjeća posebnom i zanosnom u modelima sa otkrivenim leđima ili suptilno dubokim dekolteom. Za dnevne varijante tu je linija klasičnih odijela, suknji i košulja za sve prilike. Volim i diskretan nakit, koji je obavezan uz svaku modnu kombinaciju.

Na što ste tačno mislili kada ste rekli: ,,Elegancija je stav“? Da li se čovjek sa smislom za eleganciju rodi ili to razvija kroz život? 

– Elegancija kroz stav, pokrete, ophođenje prema samom sebi i drugima se gradi od malih nogu, najviše pod uticajem porodice, a kasnije i okruženja za koje se opredijelite.

Dio kolekcije ,,Romantic Seduction"

Dio kolekcije ,,Romantic Seduction”

Kada spojimo sve nazive Vaših kolekcija i prevedemo ih – ,,duh vremena“, ,,kontesa“, ,,neodoljivo“, ,,priča jedne žene“, ,,neočekivano“, ,,nova era“, „romantično zavođenje“… one nekako zaista predstavljaju Vas i Vaš rad. Kakvu poruku želite da prenesete  ženama kroz svoj rad?

– Sve moje kolekcije čine segmente priče o ženi – svestranoj ženi koja ima mnoštvo uloga i vješto balansira između njih. Kolekcije su u osnovi inspirisane dinamičnim, inteligentnim, ostvarenim damama koje ujedno ostaju svoje i prepoznatljive po jedinstvenom stilu.  Osnovna ideja prilikom stvaranja  kolekcija je da svojim modelima ispratim sve trenutke savremene dame koja slijedi svoje instinkte i inspiraciju, čak i ako to znači da će je oni odvesti na drugi kraj svijeta. Trudim se da  kreiram kolekciju u kojoj će se dinamična, a opet krhka žena, osjećati fantastično dok ide u susret novim izazovima. Utisak dama, koje se prepoznaju u modelima koje kreiram, je da moje kolekcije odlikuju sofisticiranost, praktičnost, odmjerenost i osjećaj luksuza. To su elementi bez kojih stil žene XXI vijeka ne bi bio kompletan. Ujedno je to i poruka koja odlično oslikava misao koju kroz svoje modele želim da prenesem.

S obzirom na to da ste završili muzičku školu, odsjek klavir, kako birate muziku koja prati Vaše revije i da li ste ikada razmišljali da se prihvatite izazova i sami komponujete muziku za reviju?

– Izbor muzike prepuštam svom timu saradnika. Nemam talenta za takve stvari i ne bih se upuštala u nešto o čemu ne znam dovoljno.

Vaša kćerka Emili je u januaru napunila dvije godine. Koje svoje, a koje Jankove osobine vidite u njoj?

– Emili je vrlo energična, nestašna i na Janka je povukla sportske gene. Najviše je zanima lopta, odlična je na igralištu u igri fudbala sa dječacima. Posebno što me raduje je njena zainteresovanost za knjige, obožava ih.

Janko i Vi proslavićete 4. jula šest godina braka. Da li imate poseban ritual na taj dan?

– U to vrijeme uglavom planiramo odmor i do sada smo uvijek bili na nekom lijepom putovanju, ali nemamo nikakve posebne rituale. Trudimo se da nam svaki dan bude zabavan i ispunjen ljubavlju.

Dio kolekcije ,,Romantic Seduction"

Dio kolekcije ,,Romantic Seduction”

Trenirate tenis od sedme godine. Kako izgleda teniski meč između supruga i Vas?

– Zanimljivo je da nikada ne igramo zajedno. Više igram sa svojim ocem ili sa Jankovim kondicionim trenerom.

Janko je izjavio kako bi volio da kreirate kolekciju za muškarce. Šta Vi kažete na to?

– Počastvovana sam željom svog supruga. Volim mušku modu i jednostavnu eleganciju kod muškarca, a opet ne dosadnu. Često je dovoljna samo uska košulja, pantalone, eventualno sako u neobičnom koloritu i odjevna kombinacija je savršena. Poigravanje bojama je vrlo privlačno, ali mislim da ću se, bar u bližoj budućnosti, držati isključivo ženskih modela, kako visoke mode za svečane prilike, tako i modela za poslovne dame. Ipak su mi djevojke i žene inspirativnije kada je moda u pitanju.
Bojana Radonjić
Foto:
Privatna arhiva