ART PREPORUKA

ROCK RADIO PROSLAVIO PRVI ROĐENDAN: Stanica koja rokenrol u Beogradu postavlja na pravo mjesto

Rock Radio Rodjendan Atelje 212 Beograd foto Aleksandar Zec (48)Goblini, Riblja Čorba, YU Grupa, Eyesburn, Neverne Bebe, Orthodox Celts, S.A.R.S, Ničim Izazvan, Dža ili Bu, Čutura, Irish Stew, Straight Mickey and the Boyz, E-Play, Iskaz, Scordisci, Vrane Kamene, brojni drugi muzičari, predstavnici izdavačkih kuća, koncertnih agencija, muzički kritičari, novinari, glumci, stand up komičari… okupili su se u srijedu, 13. aprila, u foajeu Ateljea 212 kako bi zajedno proslavili prvi rođendan Rock Radija.

– Ideja je bila da u prvih godinu dana Rock Radio prohoda, ali je zahvaljujući pozitivnim rokenrol vibracijama koje svakodnevno širi sa 96.2MHz jurnuo među Beograđane, koji su prepoznali pravi ritam svog grada! – poručuju iz Rock Radija.

Rock Radio prati razvoj rokenrola. Od prve igranke sa električnim gitarama na Kališu, pjesama grupa Siluete i Bijele Strijele – od momenta kada je rock bio mlad, pa do današnje urbane rok kulture i rokenrola kao potrebe savremenog čovjeka… Rock Radio rokenrol u Beogradu postavlja na pravo mjesto – u svakodnevicu svakog Beograđanina.

Od Stones-a do Arctic Monkeys-a, od Peppers-a do Oasis-a – Rock Radio spaja stariju i nove generacije. Podsjeća na veterane i predstavlja nove zvijezde koje nastavljaju tradiciju dobrog zvuka. Baš zato su na rođendanskoj proslavi u Ateljeu 212 zvijezde muzičkog programa bili klinci iz ,,Master Blaster” škole za talente – djeca koja daju novu snagu i novi život rokenrolu.

Rock Radio se izdvojio brojnim muzičkim pričama, ali i akustičnim i poluakustičnim koncertima koje je za svoje slušaoce priredio u svom studiju. Do sada je ugostio Hladno Pivo, Kandu Kodžu i Nebojšu, grupu Ničim Izazvan, Lollobrigidu, Lornu Wing… a to je samo mali dio brojnih ideja koje tek planira da sprovede u djelo.

This slideshow requires JavaScript.

Rock se vratio u grad!
Tvoj život – tvoja muzika!
Foto: Aleksandar Zec