ART SLAJDER

EMINA JAHOVIĆ- SANDAL: Prezadovoljna sam mirisnim notama parfema ,,Closer Swan City” i linije ,,Loud”

ESandal Loud 5RGB finalPjevačica Emina Jahović- Sandal danas će, prve večeri Mercedes-Benz Fashion Week Montenegra, u vinskom podrumu ,,Šipčanik-Plantaže” u Podgorici predstaviti kozmetičku liniju ,,Loud” i parfem ,,Closer Swan City”.
Učestvovala je, kaže za MNE magazin, u čitavom procesu stvaranja parfema, probala više od 150 različitih mirisnih nota dok nije došla do prave kojom je prezadovoljna. Četiri mirisne note, kozmetičke linije ,,Loud”, objašnjava nam, predstavljaju četiri različita tipa žena.
Singl ,,Romeo” napravila je u naletu kreativnosti i reakcije su sjajne.
Ne isključuje ponovnu saradnju sa suprugom Mustafom, a za sinove Yavuza i Yamana ističe da su upravo onakvi kakvo je i značenje njihovih imena.
Svi se u Istanbulu trude da žive koliko-toliko normalno nakon terorističkih napada, ali, kaže pjevačica, ,,čovjek više nigdje nije siguran, nažalost, i nadam se da će se to promijeniti”. 
Prve večeri Mercedes-Benz Fashion Week Montenegro predstavićete kozmetičku liniju ,,Loud“ i parfem ,,Closer Swan City“. Čime ste bili vođeni u pravljenju ove linije i koji su  mirisi sadržani u parfemu i mirisnim notama ,,Smile“, ,,Kiss“, ,,Love“ i ,,Dance“?

– Učestvovala sam u čitavom procesu stvaranja ovog parfema – tvorac sam ideje, nadgledala sam apsolutno sve od početka do kraja, do izlaska proizvoda, birala mirisne note, stalno unosila izmjene, kako bi na kraju moj parfem bio baš onakav kakav sam zamislila. Godinu i po dana radili smo na stvaranju parfema ,,Closer Swan City” i kolekcije ,,Loud”, probali smo više od 150 različitih kombinacija, dok nismo došli do prave note, kojom sam na kraju zaista prezadovoljna. Za razliku od prvog ,,Closer”-a, koji je svježiji, sa mnogo citrusa, ,,Closer Swan City” ima prefinjenu slatku notu, sa malo ambera, vanile i pačulija u sebi. Kada je u pitanju ,,Loud” – četiri različite mirisne note predstavljaju četiri različita tipa žene, različitih karaktera i ukusa. Imena koja nose potpuno su odgovarajuća mirisima – ,,Smile” je potpuno svjež, za ženu koja se bavi sportom, ,,Kiss” predstavlja vamp i seksi ženu, ,,Love” je za senzibilne i nježne, dok ,,Dance” predstavlja živahnu i luckastu ženu.
Koji miris Vi iz djetinjstva pamtite?
– Oduvijek sam obožavala mirise, bila sam opčinjena njima i moj brat je donosio sa putovanja uvijek mnogo novih parfema koji bi se tek pojavili, a otvaranje svakog od njih za mene je bila posebna radost. Pamtim mnoge mirise i dovoljno je da osjetim neki koji mi je u duši od detinjstva, da mi se odmah vrate mnoga sjećanja.
Da li je singl ,,Romeo” najava novog albuma?
– Prethodni album se još uvijek sluša, pa sa novim ne moram da žurim. Ali sam napravila ,,Romea” u naletu kreativnosti, a onda nisam imala strpljenja da čekam do sljedećeg albuma da ga predstavim, već me je zanimalo kako će publika reagovati na nešto drugačije od mene. I reakcije su sjajne!
ESandal Loud 2RGB finalImali ste u karijeri mnogo dueta. Da li u budućnosti planirate duet sa suprugom Mustafom?
– Mustafa je moja najveća podrška u svakom trenutku, mnogo volim kada radimo zajedno, jer je on izuzetan profesionalac, ali i perfekcionista, baš kao i ja, zato nam treba mnogo vremena da odlučimo da nešto uradimo, još više da to i sprovedemo u djelo tako da budemo oboje zadovoljni. Ali smo sigurni, kada oboje mislimo da je to to – da je onda zaista prava stvar. Već smo radili zajedno, imamo i pjesmu ,,Çek Gönder”, i to sigurno neće biti naš posljednji duet.
Da li je sin Yavuz, kako mu ime kaže, snažan i nepokolebljiv, a Yaman osjećajan, idealista i intuitivac?
– Apsolutno je tako. Yaman je osjetljiva dušica, o svima vodi računa, uvijek brine o meni, veoma je osjećajan. Yavuz je svojeglav, veoma jake volje i vjerujem da će on u životu uspjeti da ostvari sve što naumi.
Kakav je sada život u Istanbulu nakon terorističkih napada?
– Svi se trude da žive koliko-toliko normalno. Ali sa terorizmom je problem to što nikada ne znate gdje ni kada će sljedeći put udariti. I nije to slučaj samo sa Turskom. Čovjek više nigdje nije potpuno bezbjedan, nažalost. Nadam se da će se to uskoro promijeniti.

ESandal Loud 4RGB finalGlumili ste u seriji ,,Polje lala”. Kako pamtite to iskustvo i da li biste voljeli da se glumačko iskustvo ponovi?
– To iskustvo pamtim kao veoma fizički i psihički iscrpljujuće. Tada je sve bilo mnogo drugačije, turske serije snimale su se kao na pokretnoj traci, radilo se i po 18 sati dnevno, sedam dana nedjeljno, bila sam stalno odsutna od kuće, a moj Yaman tada je imao dvije i po godine. Bilo je užasno naporno, jer osim što je fizički bilo teško, što sam bila preumorna i iscrpljena, mnogo su mi nedostajali muž i dijete. Izdržala sam deset mjeseci tim tempom, a onda sam odustala. Međutim, sada je situacija drugačija u Turskoj, donijet je zakon po kom više ne može da se radi duže od 12 sati, glumci i njihovo vrijeme mnogo više se poštuju, zato bih voljela da snimam ponovo.
Otac Nusret bio je kardiolog, majka Senija pedijatar, sestra Sabina dječji psihijatar, brat Mirsad košarkaš. Zbog čega ste se Vi opredijelili za muziku?
– U našoj porodici uvijek je bilo najvažnije da smo svi srećni i zadovoljni, uz to časni i pošteni, a roditelji su nas podržavali uvijek i u svemu. Nažalost, još kao dijete sam ostala bez oca za kog sam bila veoma vezana, ali sam imala sreću da imam najbolju majku na svijetu, koja se potpuno posvetila sestri, bratu i meni. Trenirala sam od 12. godine – košarku, tenis, kik-boks, ali ništa od toga nije me vezalo zauvijek. Muzika jeste, zato sam nju i odabrala.
Volite da kuvate. Što je Vaš specijalitet?
– Obožavam da kuvam, to mi je strast i način da se potpuno opustim. Kada uđem u kuhinju, to je moja teritorija, drugi svijet… Uživam da spremam hranu za svoju porodicu, a oni mnogo vole kako kuvam. Baš sam nedavno bila na putu sa mamom i sinovima, a čim sam se vratila, Mustafa je rekao da smo mu mnogo nedostajali mi, ali i moja hrana. On najviše voli kada spremam rižoto, kao i paste. Ipak, svojim specijalitetom smatram mus, jer sam ga osmislila specijalno za svog supruga. Ima samo dva sastojka – tamnu čokoladu i bjelanca, veoma je zdrav, pun proteina, a preukusan je.
Bojana Radonjić
Foto: PR