DRUŠTVO PREPORUKA

MINISTARSTVO KULTURE: Ministar Goranović razgovarao sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori

DSC_0641

Pavle Goranović, ministar kulture, razgovarao je na Cetinju s Nj.E. Kristijanom Pošom, ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori.

-Podrška Mađarske evropskim i evroatlanskim težnjama naše države kontinuirana je i prijateljska, zato vjerujem da saradnja i u oblasti kulture predstavlja dodatan podsticaj odličnim bilateralnim odnosima koji se stalno unaprjeđuju- istakao je ministar Goranović tokom susreta s ambasadorom Pošom.

Ministar Goranović upoznao je ambasadora Pošu s brojnim aktivnostima koje ovaj resor, u saradnji s državnim institucijama kulture, sprovodi u cilju obilježavanja desetogodišnjice crnogorske nezavisnosti. Ministar je izrazio uvjerenje da u kontekstu odličnih kulturnih veza dvije zemlje, godina jubileja otvara prostor i za organizaciju zajedničkih događaja.

Sagovornici su razgovarali i o učešću ministra Goranovića na Forumu NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Budimpešti i planiranim susretima sa mađarskim zvaničnicima i predstavnicima institucija kulture.

Na temelju uspješnih odnosa koji su nedavno potvrđeni i organizacijom manifestacije „Dani mađarske kulture u Crnoj Gori“, sagovornici su razmijenili mišljenje o važnosti budućeg Sporazuma o saradnji, koji bi trebalo da bude potpisan u narednom periodu. Njime će biti definisane brojne oblasti saradnje u domenu savremenog kulturno-umjetničkog stvaralaštva i bogatog kultrnog nasljeđa obje zemlje.