MODA SLAJDER

NEDJELJA MODE U ST. PETERSBURGU: Aleksandar Dado Jovanović predstavio kolekciju ,,Žena bijele noći“

 

IMG_2506Dizajner Aleksandar Dado Jovanović učestvovao je na Nedjelji mode održanoj od 7. do 10. aprila na Novoj sceni Aleksandrovog teatra u St. Petersburgu. Na ovoj manifestaciji učestvovalo je više od 40 dizajnera iz raznih zemalja, a Jovanović je bio jedini sa prostora ex YU.

-Predstavio sam kolekciju ,,Žena bijele noći” koja je inspirisana ,,bijelim noćima” u St.Petersburgu. Kolekcija je naišla na oduševljenje publike i medija, tako da sam odmah dobio poziv i za sljedeći Fashion Week u oktobru, gdje bi trebalo da predstavim novu kolekciju. Mislio sam da sam nepoznat tamošnjoj publici jer sam prije ove imao samo jednu reviju u Rusiji i to u Moskvi. Međutim, toliko je veliko interesovanje bilo za moju reviju da je dosta ljudi ostalo ispred vrata jer nije bilo više slobodnih mjesta. Pres konferencija nakon revije trajala je 45 minuta i novinari, njih oko 50, su bili  odlično upoznati sa mojim radom-kaže Aleksandar Dado Jovanović za MNE magazin.

This slideshow requires JavaScript.

On smatra da je ovo  bila njegova najbolja revija do sada.

-Lako je dobiti šansu jednom da učestvuješ u nekoj zemlji, treba je opravdati i biti pozvan ponovo. Ja sam to uspio i to na tržištu koje je jako veliko što se tiče dizajnera. Ipak, njima sam interesantan iz razloga što radim visoku modu na  jedan, kako su rekli, specifičan način-pojašnjava Jovanović.

Mn.M.