DRUŠTVO PREPORUKA

EKIP: Potpisan memorandum o saradnji sa rumunskom agencijom ANCKOM

 

ekip

Delegacija Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore (EKIP) na čelu sa predsjednikom Savjeta Agencije dr Šaletom Đuroviċem, posjetila je Nacionalno tijelo za upravljanje i regulaciju u oblasti komunikacija Rumunije (ANCOM) u periodu od 7-8. aprila 2016. godine.

U duhu dosadašnje uspješne saradnje, a u cilju daljeg unapređenja odnosa, predsjednici ANCOM-a i EKIP-a, gospodin Marius Catalin Marinescu  i dr Šaleta Đuroviċ tom prilikom potpisali su Memorandum o saradnji između dvije agencije.

-Zvanično potpisivanje Memoranduma o razumijevanju predstavlja jedan normalan slijed aktivnosti u dosadašnjoj korektnoj i uspješnoj saradnji koju smo imali i koju smo gradili svih ovih godina. Potpisivanje Memoramduma predstavlja veliki oslonac za uspješno izvršavanje zadataka i aktivnosti koji će se pred ovom Agencijom naći u narednom periodu u procesu pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji. Vjerujemo da će iskustva, savjeti i rješenja koja je Ruminija, kao članica Evropske zajednice naroda, primjenila na svom tržištu elektronskih komunikacija, biti veoma korisna i primjenljiva u većem ili manjem obimu i na našem tržištu-kazali su iz Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost.

Predstavnici EKIP-a posjetu su iskoristili i za razmjenu iskustava sa predstavnicima regulatora iz Rumunije.