DRUŠTVO SLAJDER

,,DECENIJA NEZAVISNOSTI – S PONOSOM SLAVIMO”: U OŠ ,,Savo Pejanović” i ,,Štampar Makarije” počelo Opštinsko takmičenje ,,Poznajem domovinu, zato je i volim”

takmicenje_ucenika_11U okviru programa ,,Decenija nezavisnosti – s ponosom slavimo” danas je u 10 sati u školama domaćinima ,,Savo Pejanović” i ,,Štampar Makarije” počelo Opštinsko takmičenje na temu ,,Poznajem domovinu, zato je i volim”.
Direktorica Osnovne škole ,,Savo Pejanović” Darinka Adžić poželjela je dobrodošlicu svim učesnicima.
– Povodom deset godina od obnove nezavisnosti Crne Gore Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Zavodom za školstvo i školama realizuje niz aktivnosti pod sloganom ,,Decenija nezavisnosti – s ponosom slavimo“. Jedna od aktivnosti je i kviz na temu ,,Poznajem domovinu, zato je i volim“. To je prilika da učenici pokažu znanje o Crnoj Gori koje su stekla u dosadašnjem školovanju, kao i ona koja su usvojili u okviru projekta ,,Čas istorije u Prijestonici: Cetinje – jedna priča“ – rekla je Adžić.
Ona je istakla da je ovo istovremeno prilika da se svi takmičari upoznaju i steknu nova prijateljstva.
– Neka pobijedi onaj ko bude najbolji. Srećno i uspješno! – poručila je Adžić.

This slideshow requires JavaScript.

U ovoj školi priređen je, iako kratak, veoma bogat program. Hor je divno otpjevao himnu, tradicionalnu numeru ,,Sejdefu majku buđaše”, pjesmu grupe ,,Perper“ ,,Montenegro jazz“, kao i numeru ,,Crna Gora“ uz koju su plesali najmlađi ritmičari škole. Recitatorka je lijepo predstavila odlomak iz Njegoševog djela ,,Luča mikrokosma“, a pročitano je i Pismo učenika pod nazivom ,,Crna Gora je neugasiva baklja slobode“ koje, između ostalog, kaže: ,,Srećan sam što živim u slobodnoj Crnoj Gori, što sam potomak crnogorskih boraca za slobodu i pravdu. Trudiću se da plamen baklje slobode gori vječno.“

This slideshow requires JavaScript.


U takmičenju u Osnovnoj školi ,,Savo Pejanović“, pored domaćina iz Podgorice, učestvuju petočlane ekipe učenika osmih razreda škola ,,Vladimir Nazor“, ,,Božidar Vuković Podgoričanin“, ,,Milorad Musa Burzan“, ,,Dragiša Ivanović“, ,,Marko Miljanov“, ,,Vuk Karadžić“, ,,Pavle Rovinski“ i ,,18. oktobar“.
Tri najuspješnije ekipe učestvovaće na regionalnom takmičenju.
B.R.
Foto: B. Šekularac