MAGAZIN SLAJDER

ANA PAVIĆEVIĆ, STUDENTKINJA DIZAJNA U LONDONU: Lijepo je raditi sa timom čije kreacije nose slavni

ana

Ana Pavićević

Otkad je mogla da drži olovku u ruci Ana Pavićević je dizajnirala. Uvijek je kreirala haljine, pantalone, sakoe. Kod nje nije bilo kuća i pejzaža kao na crtežima njenih vršnjaka.

Ana je završila prva četiri razreda u Osnovnoj školi ,,Sutjeska” u Podgorici kada su njeni roditelji odlučili da se presele u London.

Tamo je završila osnovnu školu, srednju školu i koledž, a sada završava treću godinu fakulteta  na “London colledge of fashion” – University of the Arts London, na odsjeku dizajna muške odjeće.

I u osnovnoj školi su dizajnirali predmete od različitih materijala- drvo, keramika, plastika itd i ona je u svemu bila najbolja. U srednjoj školi, gdje je imala Tekstil kao predmet, svakih šest nedelja su morali da urade po jedan projekat, a Ana je  na svakom dobila prvu nagradu. Nagrade su se nizale i na koledžu. O koncepciji studija na fakultetu Ana za MNE magazin kaže:

FullSizeRender

Nagrade

– Najveći fokus je na obliku  nekog komada garderobe jer treba da donesemo nešto potpuno novo što prije nije viđeno, ali da ujedno bude i prilagođeno za nošenje i udobno za muškarce .  Nema puno muškaraca  koji bi eksperentisali sa onim što oblače. Zato se uvijek počinje sa ekstravagantnijim dizajnom jer se to uvijek može kasnije korigovati i prilagoditi za nošenje. Profesori se trude da podstreknu našu kreativnost i ekstravagantne ideje.
Iako na trećoj godini strudija Ana je već sarađivala sa nekim poznatim modnim kućama.
– Još od početka studija sam radila volonterski za modnu kuću KTZ ( Kokon to zai)  čije modele nose Rhianna, Rita Ora,  Paloma Faith, Jay-Z, Kanye West i mnogi  drugi- priča Ana.

Ona kaže da je za KTZ  radila i  tokom “London fashion week”  i “London collections man”.

FullSizeRender (4)

Ana u haljini koju je dizajnirala

-Bila sam zadužena da pripremim modele za nastup, da provjerim da li nose garderobu koja im je bila namijenjena i da se sve to završi u rekordnom vremenskom roku jer ne smije da bude pauza između njihovog pojavljivanja na sceni. U KTZ ali i u  modnoj kući Christopher Shannon  sam radila i dvomjesečnu praksu ove godine. Bilo je sjajno iskustvo raditi sa timom dizajnera koji kreiraju za slavne ličnosti. To mi je pomoglo da uobličim svoje  ideje i izgradim bolji kreativni put-objašnjava naša sagovornica.

Mlada studentkinja dizajna je mnogo vezana za Crnu Goru gdje dolazi nekoliko  puta godišnje i ima dosta prijatelja. Vrijeme najradije provodi u Podgorici i Nikšiću.

Mn.M.

Foto: Privatna arhiva

This slideshow requires JavaScript.