ART PREPORUKA

KIC ,,BUDO TOMOVIĆ”: Na programu izložba karikatura i veče crnogorskih aforističara

Izlozba karikaturaIzložba karikatura Dragomira Đukića Čarlija biće otvorena večeras u 19 sati u izložbenom holu Kulturno – informativnog centra ,,Budo Tomović”, koji je ujedno i organizator.

Izložbu će otvoriti prof. dr Dragan Koprivica i trajaće do 3. aprila.

Dragomir Đukić Čarli je rođen 1952. godine u Podgorici. Svoje radove objavljivao je u novinama i časopisima. Do sada je imao više kolektivnih i samostalnih izložbi. Dobitnik je prve nagrade za karikaturu na Festivalu ,,Dani Mimoze” u Herceg Novom 2009. godine na temu ,,fešta“, zatim nagrade za karikaturu godine na Festivalu crnogorskog humora, satire i karikature ,,Živko Đurović”, diplome na Festivalu u Bugarskoj – Ruse 2012. godine, diplome iz Argentine 2013. godine itd. Član je Udruženja karikaturista Crne Gore. Pored karikature bavi se slikanjem, skulpturom i fotografijom.

Izlozba karikatura 1
Veče crnogorskih aforističara biće održano istog dana, u 20 sati, u Velikoj sali Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“.

Riječ je o humorističko – zabavnom programu u okviru koga će na Svjetski dan šale nastupiti Radomir Racković, Veljko Rajković, Dragan Koprivica, Vladislav Vlahović, Vladimir Mićković, Dejan Tofčević, Jovan Eraković, Ljubomir Bulatović, Milica Papović, Dragan Pavličić i Bojan Rajević.

Veče crnogorskih aforističara će otvoriti pozorišni reditelj Blagota Eraković, a govoriće o crnogorskom humoru, satiri i aforizmu kao žanru. Program će voditi Adriana Žolja Bošković.

kud duga