PREPORUKA SPORT

DAMIR DŽUMHUR OTKRIO: Đoković planira meč u Podgorici, dolazimo Čilić, Ivanišević i ja

Foto: S. Saletović

Foto: S. Saletović

Bosanskohercegovačkog tenisera Damira Džumhura danas su u Sarajevu dočekali kao heroja zbog izvanrednog rezultata ostvarenog na turniru u Majamiju.
Njega je u osmini finala zaustavio kanadski teniser Miloš Raonić. Na putu do osmine finala 23-godišnji Sarajlija eliminisao je Argentinca Leonarda Majera (41.), Španac Rafael Nadal predao mu je meč (5.), a potom je eliminisao Kazahstanca Mihaila Kukuškina (90.).
Sam Džumhur kazao je okupljenim novinarima u Sarajevu da mu je protekla sedmica bila najbolja u karijeri.

– Kada sam vidio žrijeb, iskreno, razmišljao sam kako ću morati da igram sljedeće sedmice u Napoliju da bih osigurao nastupe na Rolan Garosu i Vimbldonu. Ispostavilo se da je to jedna od najboljih sedmica u mom životu – rekao je i dodao da je plasman na Olimpijske igre u Riju njegov glavni cilj.

Ono što je kazao u izjavi dnevnom listu ,,Avaz” biće interesantno čitaocima u našoj zemlji i regionu.

– Do kraja ove godine ili početkom naredne, Đoković planira da organizuje po jedan meč u svim glavnim gradovima država bivše Jugoslavije. Prvi meč bi se igrao u Sarajevu, zatim u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Podgorici… Ideja je da nam se priključe još Marin Čilić i Goran Ivanišević, a i neko od tenisera iz Slovenije. Ako Đoković ne bude imao nekih velikih egzibicionih mečeva na kraju 2016. godine, može se očekivati da bi tada moglo doći do realizacije ideje – kazao je Džuhmur.

B.R.