ART PREPORUKA

TUGA: Na Novom bežanijskom groblju sahranjen Marinko Madžgalj (foto)

sahrana 2_1000x0Veliki broj poznatih ličnosti i građana Srbije okupio se da oda počast pokojnom Marinku Madžgalju, koji je danas sahranjen na Novom bežanijskom groblju.

Sahrana-Marinko-Madzgalj-3
Porodica glumca i njegova djevojka crnogorska novinarka i voditeljka Lana Sekulić u kapeli Novog bežanijskog groblja primali su saučešće.

Sahrana-Marinko-Madzgalj-Ognjen-Amidzic
Iz kapele su se čuli teški uzdasi i jecaji, prenosi Telegraf.rs.
Kako piše Alo.rs, povorka je krenula ka mjestu gdje je glumac sahranjen, uz pjesmu ,,Jedan dan života” Miše Kovača,  ,,Bolujem ja, boluješ ti” i ,,Moj golube”, ,,Tiho noći moje zlato spava”, ,,Što se bore misli moje” i ,,Ružo moja”, koje su pratili trubači. Krst je nosio Savo Franović, sliku Maja Đinović, a iza njih su bili Madžgaljevi najbliži prijatelji, među kojima Ognjen Amidžić i Nenad Jezdić.
image-d45da597c1cc827f037dae2964d2855c628947661cabd250dc7b2a5900f1713c-V_1000x0
Kovčeg su, između ostalih, nosili Aleksandar Srećković Kubura i Andrija Milošević.
3_1000x1000
Kako prenosi dalje Telegraf.rs, prijatelji i kolege nisu mogli da sakriju suze, tugu i bol zbog Madžgaljevog odlaska.

Blizak prijatelj pokojnog Madžgalja rasplakao je sve svojim posmrtnim govorom.

– Otišao je naš Maki. Ne postoje riječi kojima može da se opiše praznina u duši. A on je bio duša. Davajući dio sebe, svakog dana nam je pokazivao da život može biti lijep. Uvijek vedar i nasmijan, sve je umio da okrene na šalu. To je bila njegova životna filozofija. Talenat koji je posjedovao bio je vanvremenski. Širinu njegove duše osjetili su svi koji su se našli u njegovoj blizini. Nije se štedio jer je znao da je izvor iz kog je crpio dobrotu nepresušan. Bio je hrabar kroz život, tako i na samom kraju. Tokom bolesti ubijedio nas je sve da će biti bolje i bodrio nas je. Tvoja duša će živjeti kroz naše duše – kazao je on.

Potom se Marinkov stric zahvalio svima koji su došli da isprate glumca.

 

Sahrana-Marinko-Madzgalj-9Svi koji su bili na komememoraciji došli su i na sahranu. Tu su bili Marinkova bivša supruga Dubravka Mijatović, Ognjen Amidžić sa suprugom Danijelom, Jelisaveta Orašanin, Vuk Kostić, Mima Karadžić, Milan Kalinić, Saša Matić, Marina Tadić, Jelena Gavrilović, Nina Janković, Tamara Dragičević, Tamara Krcunović, Gordan Kičić, Mirka Vasiljević, Svetozar Cvetković, Svetislav Bule Goncić, Tijana Dapčević, Igor Lazić, Zoran Cvijanović, Nebojša Glogovac, Nenad Knežević Knez, Aleksandar Srećković Kubura, Ana Štajdohar, Nikola Demonja, Petar Strugar, Gorica Popović, Olga Odanović, Ognjen Kajganić, Marko Kon, Milan Đurđević, Aco Pejović i drugi, prenosi Alo.rs.

This slideshow requires JavaScript.


Izvor: Alo.rs/Telegraf.rs
Foto: Isidora Tubin7Telegraf

kud duga