MAGAZIN PREPORUKA

OČITAO LEKCIJU SVIM RODITELJIMA: Tvoje dijete nije gubitnik, svi pravimo greške (video)

56e67d45-dd84-4a76-bb8b-12eb0a0a0a64-lekcija-718x446Emisija ,,What Would You Do?” temelji se na isceniranim situacijama u kojima se snimaju reakcije slučajnih prolaznika koji se nađu u blizini i na neki način reaguju. U jednoj od posljednjih epizoda otac je djeci kupovao sladoled. Ali, kupio je samo dva dok je trećem rekao kako ga on ne može dobiti jer ih je ,,stajao pobjede” u bejzbolskom meču, prenosi 24sata.hr.

– Ti si gubitnik – ponovio mu je još nekoliko puta dok je u slastičarnicu ulazio stranac koji je pažljivo pratio situaciju. Onda je odlučio i da reaguje.

– Znaš šta, možeš me odvesti van i prebiti me na ulici. Ali, molim te… Molim te, kupi mu sladoled. Svi griješimo u životu. On je samo dijete. I, oprosti mi, ne želim ti govoriti kako da odgajaš svoje dijete, samo ti govorim kao jedan muškarac drugome – započeo je muškarac.

..Otac” je odgovorio kako ga samo pokušava naučiti lekciju.

– Da, ali znaš šta? Život je težak i bez toga. On će već jednom naučiti svoje lekcije. Djeca moraju znati… Da mogu računati na svog oca i da je on neko ko ih štiti. Ti si najbitnija osoba u njegovom životu. Molim te, kupi mu taj sladoled. Ako treba, ja ću platiti. Kada to napraviš, on će pomisliti da ima najboljeg oca na svijetu…

U tom trenutku u poslastičarnicu ušao je voditelj koji je stisnuo ruku slučajnom gostu i rekao mu da je bio odličan.

Izvor: Avaz.ba