ART PREPORUKA

PRAVA STVAR: Grupa ,,Highway” u ,,Splendidu“ predstavila evrovizijsku pjesmu i spot (video)

highwayGrupa ,,Highway“ večeras je u hotelu ,,Splendid“ predstavila evrovizijsku pjesmu ,,The real thing“ sa kojom će se takmičiti prve polufinalne večeri 10. maja u Stokholmu. Autori numere su Srđan Sekulović Skansi, Marko Market i Luka Vojvodić.
– Očekivanja su velika. Mislimo da je to prava stvar, drugačija je pjesma, energija. Najbitnije je ostaviti snažan utisak na ljude, da se pjesma sluša i nakon ,,Eurosonga” – kazao je Marko Pešić.
Bojan Jovović je rekao da mu je zadovoljstvo sarađivati sa ,,Highway”-om, te da će izaći iz okvira svega što je Crna Gora prezentovala na ,,Eurosongu”.
Tošić je istakao da najbolje zna ekipa koja je učestvovala na ovom projektu kako je sve prošlo, koliko je truda uloženo.
Vojvodić je zahvalio na podršci na engleskom jeziku.
– Nadam se da ćete glasati za nas i podijeliti našu pjesmu – poručio je Vojvodić.
Skansi je istakao da ovakav stil muzike je hrabar i da bi trebalo da podržimo naše predstavnike.
– Sviđa mi se to što smo dobili, zaokružili smo priču – kazao je Skansi.
Spot u režiji Džulijena Vuda snimljen je u studiju ,,Depo“ u Beogradu i art koncept u njemu povezan je s onim što će gledaoci imati priliku da vide na evrovizijskoj sceni.
knez bec prva proba
Nenad Knežević Knez, koji je prošle godine ostvario najbolji uspjeh za Crnu Goru, otvorio je veče pjesmom ,,Adio“. On je za ovu priliku doputovao iz Francuske gdje sada živi.
Momcima iz grupe ,,Highway“ savjetovao je da budu hrabri, te da je potrebno dosta sreće, pozitivne energije i samopouzdanja.
Što se tiče pjesme ,,Adio“, Knez je kazao da se ona sluša u Brazilu, Čileu, Španiji, Portugalu i Italiji. Drago mu je da se ulaskom u finale u Beču trud isplatio.
Deen-Dalal-Bosnia-Herzegovina-2016
Predstavnici Bosne i Hercegovine Fuad Backović Deen, Dalal Medhat-Talakić, Jasmin Fazlić Jala i Ana Rucner izveli su numeru ,,Ljubav je“ sa kojom će se takmičiti u Stokholmu.
Oni su istakli da su tu da podrže jedni druge. Deen se prisjetio nastupa 2004. kada je Bosnu predstavljao na ,,Eurosongu“ sa pjesmom ,,In the disco“ kada su se takmičili i Željko Joksimović i Toše Proeski. Kazao je da ,,Eurosong“ nije ništa strašno, te da ne plaše ,,Highway“. Savjetovao je našim predstavnicima da budu opušteni, te da ,,ostalo nije u našim rukama“.
– Adut im je to što su kreativni, opušteni, mladi na način koji nisam dugo vidio na ovim prostorima – rekao je Mirko Vukomanović, koji će biti kreativni producent nastupa na ,,Evroviziji”.
Pomoć će, kako kaže, imati i od kuće ,,Sajko” vlasnika Sajmona Kauela kojem se mnogo svidjela pjesma, a sa njim će se sastati 17. aprila u Londonu, kada grupa ,,Highway” bude nastupala na evrovizijskom koncertu.
B.R.
Foto: Eurovision/RTCG/BHRT

kud duga