PREPORUKA SPORT

RUKOMET: Veselin Vujović ostaje trener Zagreba

vujovicCrnogorski rukometni stručnjak, Cetinjanin Veselin Vujović juče je podnio ostavku na mjesto trenera Zagreba zbog poraza protiv Bešiktaša 32:30, ali je nakon današnjeg razgovora sa Upravom, koja nije željela tako olako da odustane od njega, ipak odlučio da momcima iz tima da drugu šansu.
Vujović je bio silno razočaran lošom igrom Zagreba u grupi A Lige šampiona. Igrači su preuzeli krivicu na sebe, a klub obećao da će Vujoviću obezbijediti još tri pojačanja.
– Prvi od razloga zašto sam promijenio odluku je svakako razgovor s dijelom igrača koji su me i u ime cijele ekipe molili da im dam drugu priliku i koji su rekli da je poraz u Istanbulu bio samo loš dan, odnosno kolektivno loš trenutak naše ekipe. Takođe, uvidio sam da smo u godinu i nešto dana otkako sam ovdje imali tek jedan pravi kiks, odnosno samo jednu utakmicu koju smo morali dobiti a koju smo izgubili. To je upravo ova u Istanbulu ali shvatio sam da odmjer od deset sjajnih mečeva koje smo imali i jedne loše ne može biti razlog da odem. Igračima sam rekao da ću im pružiti još jednu šansu, ali da ovakav način igranja i ovakav poraz kakav nam se dogodio protiv Bešiktaša sigurno neću više tolerisati. Na kraju mogu potvrditi da ostajem trener PPD Zagreba – zaključio je Vujović.
B.R.
Foto: HRT Sport