PREPORUKA SPORT

BRNOVIĆ SAOPŠTIO SPISAK: Jovetić i Rodić ,,in”, Volkov ,,out”

Brna-Press06Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović saopštio je danas spisak igrača za utakmice sa Austrijom 9. oktobra u Podgorici i Rusijom 12. oktobra u Moskvi za posljednje dvije utakmice grupne faze kvalifikacija za UEFA Euro 2016.
Iako je najavljivano da Jovetića zbog povrede neće biti u reprezentaciji, on je ipak na spisku.

– Jovetić danas ima novi pregled, nakon koga ćemo donijeti definitivnu odluku. On je optimista kao i svi mi. Na prvom pregledu nije bilo naznaka teže povrede, ali odluka će definitivno biti donijeta danas. Nadamo se da će biti sa nama, raspoložen je i želi da bude sa ekipom. Znamo koliko nam Jovetić znači, pogotovo sada kada je u vrhunskoj formi – rekao je selektor Brnović na današnjoj konferenciji za novinare.
Kako je najavila ,,Arena”, tako je i bilo. Novo lice je Vladimir Rodić iz ,,Malmea”.
– Radi se o mladom momku kojeg pratimo već duže vrijeme. Crna Gora ima odličnu odbranu i napad, ali smo na bočnim pozicijama vrlo slabi. Nadam se da će Đorđević, Boljević i Jovović više igrati u svojim klubovima i da će pojačati konkurenciju na toj poziciji jer to ovoj reprezentaciji treba – istakao je Brnović.
U odnosu na prethodno okupljanje na listi nema Vladimira Volkova, koji ne igra standardno u svom Mehelenu, dok se u tim vraća vezista BATE Borisova Nemanja Nikolić.
Švedska i Rusija drže konce u rukama, jer Crnoj Gori i obje pobjede mogu da postanu Pirove za baraž na EP. To ipak ne brine selektora.
– Nećemo gledati ostale rezultate dok se ne završi utakmica sa Austrijom. To je reprezentacija koja je ubjedljivo najbolja u našoj grupi, što pokazuju i rezultati. Na strani je pobijedila Švedsku i Rusiju. Prvo poluvrijeme protiv njih u gostima smo odigrali jako loše, nijesmo uspjeli ni da im zaprijetimo. Ipak, znamo šta nam treba u ovom meču, igramo na našem terenu, pred našom publikom i želimo samo tri boda. Momci sada igraju mnogo više u svojim klubovima, nego što su tada igrali – istakao je Brnović.
Reprezentativci će se okupiti u nedjelju u 18 sati.
GOLMANI: Vukašin Poleksić (Sutjeska), Danijel Petković (Lovćen) i Milan Mijatović (Bokelj).
ODBRANA: Marko Baša (Lil), Stefan Savić (Atletiko Madrid), Esteban Saveljić (Defensa i hustisija), Žarko Tomašević (Kortrijk), Marko Simić (Kajzerispor) i Saša Balić (Tirgu Mureš).
VEZNI RED: Mladen Kašćelan (Arsenal Tula), Nikola Vukčević (Braga), Staniša Mandić i Branislav Janković (Čukarički), Elsad Zverotić (Sion), Adam Marušić (Kortrijk), Vladimir Boljević (AEK Larnaka), Vladimir Rodić (Malme) i Nemanja Nikolić (BATE Borisov).
NAPAD: Stevan Jovetić (Inter), Mirko Vučinić (Al Džazira), Dejan Damjanović (Peking), Fatos Bećiraj (Dinamo Minsk) i Stefan Mugoša (Minhen 1860).
B.R.
Foto: FSCG