MODA MODA_IZDVOJENO

16. FASHION CONNECTION: Revije Nataše Pejović, Borisa Ćalića, Milice Opačić….

Jasna

Jasna Božović

Šesnaesto izdanje ,,Fashion connection”-a u organizaciji agencije ,,Mondaine models” donosi  novine, od toga da će se dizajneri predstaviti na tri večeri 17, 18. i 20. oktobra do nove lokacije – ,,Capital plaze” i sive zone, pa će revije  biti održane u prostoru po uzoru na onaj u kojem je bila Živanšijeva revija na Njujorškoj nedjelji mode, kao i u ,,Šipčaniku”. Novina je i to da će biti prikazane ženske, muške i kolekcije za djecu.

– Željeli smo da budemo inovativni po pitanju lokacije. Prvi put će revija biti održana u sivoj fazi. Prostor je u izgradnji. U pitanju je peti sprat kule ,,Capital plaze” gdje će u nedovršenom objektu biti organizovana priča kao u Njujorku. Trudimo se da budemo u korak sa svim svjetskim trendovima. Mogu da kažem da smo po pitanju programa, tehnike i organizacije kao modni događaj itekako prepoznatljivi u regionu i da su se na našem događaju predstavili poznati regionalni dizajneri – istakla je danas vlasnica agencije ,,Mondaine models” Jasna Božović za MNE magazin.

Ona je danas, prilikom okupljanja novinara, kreatora i manekena u atrijumu Capital Plaze, najavila da će prve dvije večeri dizajneri predstaviti kolekcije upravo u ovom objektu.

– Odabrali smo ovaj prostor, jer je akcenat na promociji biznis lokacije u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Podgorica. Čast da otvori ovu prestižnu manifestaciju imaće Nataša Pejović koja je napravila pauzu zbog trudnoće, tako da je dugo nije bilo na sceni.  Nakon nje će se predstaviti sportski brend ,,Nike” sa velikom revijom, a ovu noć će zatvoriti ,,Premium stars” sa brendovima ,,Ralf Lauren Polo” i ,,Gant”- rekla je Božović.

Boris Ćalić prikazaće  kolekciju košulja za jesen-zimu.

– To će biti više modna prezentacija koja je usredsređena na vječni detalj u ženskoj odjeći, a to je košulja koja je uvijek u trendu i neprevaziđena je. Uvijek može da se eksperimentiše sa njenom formom koja je jako zanimljiva. Upravo to mi je bila početna ideja, klasična bijela ženska košulja, kako je razraditi i dovesti do kreativnog izražaja koji je svojstven svima. Biće nekih šest do osam modela koji će biti statični, vjerovatno će koncept biti da će oni stajati na nekim postumentima – kazao je za MNE magazin Boris Ćalić.

Reference je, kako ističe Ćalić, uzeo iz 16. vijeka i muškog kostima, gdje je velika pažnja posvećena manžetnama.

buric_fashion-conection

Sandra Burić, zaštitno lice

Druge noći u ,,Capital plazi” predstaviće se Milica Opačić iz Beograda, brend ,,Adidas” čiji će gosti, kako ističe Božović biti grupa ,,Who see”, a zatvoriće ga prestižni brend ,,Gizija” čiji se prodajni objekat nalazi u ,,Capital plazi”.
Za performans i statične vjenčanice druge večeri biće zadužen brend ,,Ellie blue”.
Treće noći u ,,Šipčaniku” polaznici škole ,,Catwalk school by Mondaine models” nosiće modele ,,Kidsland premiuma” i kreacije svjetskih brendova ,,Replay”, ,,Diesel”, ,,Paciotti” i drugih.
– Čast da zatvori manifestaciju imaće ,,Fashion company” sa brojnim poznatim svjetskim brendovima. Oni dovode poznatog pjevača sa naših prostora čije ćemo ime do početka manifestacije držati u tajnosti – rekla je Božović.
Tamara Radusinović iz Turističke organizacije Podgorice podsjetila je da je ovo treća godina kako su oni pokrovitelj ove manifestacije. Cilj je, kako kaže, da se približi modna i turistička industrija i promocija turističkih potencijala glavnog grada na što bolji i kreativniji način.

turisticka-organizacija-Podgorice

Tamara Radusinović

– I ovoga puta promovišemo biznis i vinski turizam, jer će dvije večeri revija biti  u ,,Capital plazi” koja predstavlja značajnu biznis zonu i za nas bitnu, ne samo sa aspekta poslovnog prostora i biznis zone, već i zbog toga što je turistički značajan jer biznis turisti su najdominantnija grupa. ,,Capital plaza” nudi značajne brendove za razvoj turizma, a u najavi su hoteli iz luksuznih lanaca, što će definitivno doprinijeti poboljšanju turističke ponude glavnog grada – ističe Radusinović.
Zaštitno lice manifestacije je Sandra Burić koja je danas pozirala za oficijelnu fotografiju 16. ,,Fashion connection”-a, a zvanični fotograf Aleksandar Jaredić. Za šminku i frizure biće i ovoga puta zaduženi Ljubica Bulatović i Zoran Vukčević. Oficijelna šminka je ,,La splash”. Producent događaja je modna kuća ,,Mondaine models” sa Dubravkom Vujošević.

B.R.

Foto: Boris Šekularac