DRUŠTVO PREPORUKA

REGIONALNO PRIZNANJE: Nagrade u turizmu za Žarka Radulovića i Dukley Gardens

turizam1

FOTO: Tanjug

Nagrada za ličnost godine u turizmu Jugoistočne Evrope dodeljena je predsedniku Montenegrostars Hotel Grupe iz Crne Gore Žarku Raduloviću, a lider turištičko rezidencijalne ponude u regionu je budvanski Dukley Gardens.

U Beogradu su večeras dodijeljenje nagrade “Brand Leader Award 2015” pojedincima, kompanijama i institucijama koji su dali izuzetan doprinos unapređenju, popularizaciji potencijala i kreiranju konkurentnog imidža turističke industrije regiona Jugoistočne Evrope, prenose srpski mediji.

Nagrada za ličnost godine u turizmu Jugoistočne Evrope dodeljena je predsedniku Montenegrostars Hotel Grupe iz Crne Gore Žarku Raduloviću, koji je primajući nagradu rekao da je to nagrada svim turističkim poslenicima Crne Gore i da je turistička ponuda naše države iz godine u godinu sve bolja.

Nagrada za grad-lider na turištičkom tržistu regiona Jugopistočne Evrope pripala je Beogradu, jer je, kako je navedeno, kontinuiranim pozitivnim razvojem, stvaranjem atraktivnog turističkog ambijenta i promocijom grada stekao i održao visoku tržišnu poziciju, visok stepen zadovoljstva posjetilaca i izgradio turistički brend.

Lider planinskog turizma u Jugoistočnoj Evropi je MK Mauntin Rezort, jer je između ostalog, značajno unaprijedio ponudu vodeće srpske turističke destinacije, Kopaonika.

Za najbolju turističku kompaniju u regionu Jugoistočne Evrope izabrana je kompanija Sava turizam, dok je za lidera medicinskog turizma izabrano Zdravilišče Rogaška iz Slovenije.

Najbolja turistička agencija u regionu je Big Blu, dok je najbolja agencija u oblasti prodaje avio karata Fly fly travel.

Atomska banja Gornja Trepča dobila je priznanje u konkurenciji specilajnih bolnica za rehabilitaciju.

Grad koji je najviše doprinio jačanju ugleda i konkurentnosti kontinentalnog turizma Jugoistočne Evrope je Banja Luka.

Za postavljanje novih standarda i unapređenje kongresnog turizma u Jugoistočnoj Evropi nagrađeni su Hoteli Bernandin Portorož, a lider turištičko rezidencijalne ponude u regionu Jugoistočne Evrope je Dukley Gardens.

Za izuzetan doprinos u jačanju ugleda, povjerenja i konkurentnosti turištičkog tržišta regiona, u kategoriji aerodoma, nagrada je pripala aerodromu Zadar, dok je prema odluci žrija, lider kontinenatalnog turizma u regionu Krapinsko zagorska županija.

Priznanja su dobile i opštine Novi Bečej i Knjaževac, Aurora resort&spa iz Makedonije, Turistička organizacija Zlatibora, Ariva Litas, Hrvatski farmer Eko Etno Grupa i Univerzitet Singidunum.

Nagrade su dodijeljene na kraju 5. Biznis konferencija SEET 2015 “Kako povećati konkurentnost i prihode turističkog tržišta Jugoistočne Evrope”.

cdm.me