SPORT

LIGA ŠAMPIONA: Tri auto-gola na meču Astana-Galatasaraj, engleski timovi blistali (video)

Sva je prilika, bilo je nešto čudno u vazduhu na meču Astana-Galatasaraj u drugoj rundi Lige šampiona, jer kako drugačije objasniti da su večeras postignuta nevjerovatna tri auto-gola od ukupno četiri pogotka, koliko ih je bilo na utakmici. Za Astanu auto-golove postigli su Balta u 77. minutu i Karole u 89. minutu. Za Galatasaraj Kisa je u 31. minutu postigao regularni pogodak, dok je Nenad Erić u 86. minutu dao auto-gol.

Benfika je savladala Atletiko Madrid 2:1 golovima Gaitana u 36. i Guedesa u 51. minutu (Benfika) i Koree u 23. minutu (Atletiko Madrid). Sevilja je izgubila od Juventusa 2:0; strijelci su bili Morata u 41. minutu i Zaza u 87’. Real Madrid pobijedio je Malme 2:0; strijelac je bio Kristijano Ronaldo u 29. i 90. minutu.
CSKA pobijedio je PSV 3:2. Golove su dali Musa u sedmom i Dumbia regularno u 21. i 36. minutu iz penala (CSKA) i Lestjen u 60. i 68. minutu (PSV). Šahtjor je izgubio od PSŽ-a 3:0. Golove su dali Orije u sedmom minutu i Luiz u 23. minutu. Ibrahimović je pokazao svoje umijeće u nesportskom ponašanju, pa je tako u 65. minutu zaradio žuti karton za udarac protivnika laktom. Zatim je u 90. minutu pokazao i umijeće kakvo treba da pokaže – golom.
Engleski timovi spasli su obraz nakon sinoćnjeg potopa ekipa iz te zemlje u takmičenju. Mančester junajted pobijedio je Volfsburg 2:1 golovima Mate iz penala u 34. minutu i Smolinga na nevjerovatnu asistenciju Mate u 53. minutu za Junajted i Kaligurija u četvrtom za Volfsburg. Mančester siti bio je bolji od Menhengladbaha 2:1. Golove su postigli Otamendi u 65. minutu i Agero u 90. minutu iz penala za Siti i Štindl u 54. za Menhengaldbah.

B.R.