ART PREPORUKA

ILIJA GOJOVIĆ: Na ,,Evrofest” idem s autorskom pjesmom ,,Ne želim da znam”

12038476_1073918729285086_7881975835534222718_nIlija Gojović narednog mjeseca nastupiće kao jedini crnogorski predstavnik na ,,Evrofestu” u Skoplju. Festival će trajati dvije večeri, 29. i 30. oktobra. Gojović će prve biti u žiriju, dok će druge pjevati u takmičarskom dijelu.

S obzirom da, kako kaže, piše kompozicije kako sebi, tako i drugim muzičarima, odlučio je da se predstavi autorskom kompozicijom ,,Ne želim da znam”, za koju potpisuje muziku i tekst, dok je za aranžman bio zadužen Saša Gajić.

– Na moje veliko zadovoljstvo  organizator ,,Evrofesta” pozvao me da se pojavim na festivalu i premijerno prezentujem novu kompoziciju. Svakako takva informacija me je jako obradovala i, naravno, odlučio sam da prihvatim poziv i budem dio jednog takvog projekta – rekao je Gojović za MNE magazin.

Naš sagovornik ističe da je svoje prve muzičke korake imao i kompozicije snimao upravo u Skoplju, pa mu stoga dodatno lično zadovoljstvo i satisfakciju predstavlja nastavak saradnje sa makedonskim muzičarima.

Prije dvije godine, podsjeća Gojović, sa istog takmičenja vratio se sa osvojenim trećim mjestom.

– To me je zaista u tom trenutku jako činilo srećnim a i, na kraju krajeva, me je dodatno podstaklo da i dalje radim na sebi, svojim kompozicijama i emociji – istakao je Gojović.

Pitali smo kakva su očekivanja od ovogodišnjeg ,,Evrofesta”.

– Jasno je da danas ništa nije lako i da kvalitet zahtijeva i vrijeme i prostor, a i novac, tako da za dobar rad potrebno je dovoljno uslova, ali svakako neizostavno i emocije koje su primarne u cijeloj priči, pored talenta. Moja očekivanja su da se u novoj kompoziciji prepoznaju ljudi koji se u životu vode emocijama. To će biti jedna neobična balada, iskrena, puna emocija – kaže Gojović.

Posebno mu je, ističe on, zadovoljstvo što, pored našeg muzičkog auditorijuma, ova pjesma će se čuti i na makedonskom tržištu.

Naš sagovornik bavi se i slikarstvom.

– Već šest godina radim na sedmoj samostalnoj izložbi. Radova je dovoljno i zaista sam zadovoljan sa onim što planiram prezentovati našem, crnogorskom, auditorijumu. Trenutno je u planu grupna izložba u Sarajevu krajem oktobra, a do kraja godine, možda, i samostalna u Podgorici, što negdje već godinama dugujem svom gradu – zaključuje Gojović.

B.R.

Foto: Privatna arhiva

kud duga

2 Responses to ILIJA GOJOVIĆ: Na ,,Evrofest” idem s autorskom pjesmom ,,Ne želim da znam”