MODA SLAJDER

NATAŠA MILOSAVLJEVIĆ: Kada smo lijepe sebi bićemo i drugima

DSC_8854Hercegnovljanka Nataša Milosavljević preksinoć je proglašena za mis Crne Gore. Ona će našu zemlju predstavljati 19. decembra u kineskom gradu Sanji na izboru za mis svijeta. Iako umorna, pristala je na razgovor za MNE magazin u kojem nam je prenijela utiske od sinoć, govorila o pripremama i očekivanjima od izbora u Kini, o otvaranju modne agencije i o tome što je pokreće.

Kakvi su utisci od sinoć? Da li ste očekivali pobjedu uopšte?

– Nisam, iskreno, očekivala, mada sam pretpostavljala da postoji mogućnost, s obzirom da imam iskustvo. Da sam osvojila titulu pratilje, mis fotogeničnosti ili bilo koju drugu lentu, isto bih bila prezadovoljna zato što je konkurencija ove godine bila najjača, što mogu potvrditi Vesna Jugović-De Vinča i Nikolina Lončar, koja je PR. Izbor je bi težak. Prvo, prijavljenih 200 cura, zatim pedeset u suženom izboru, pa onda konačna lista sa četrnaest finalistkinja. A djevojke, kako mnogi kažu, nikad ljepše.

Šta Vas je inspirisalo, s obzirom na zaista veliko iskustvo, da se prijavite za mis Crne Gore?

– Sve takmičarke imaju svoje razloge. Neko je želio sa titulom da krene u svijet modelinga. Moj jedini razlog je bio što već imam iskustva i smatrala sam da ću moći da iznesem tu odgovornost koju nosi titula mis Crne Gore. Iskustvo koje imam sa svjetskog takmičenja prije dvije godine jedini je razlog zbog kojeg sam bila rasterećena kada sam se prijavila. Svjesna sam da tu još ima mnogo obaveza i odricanja i da sve treba da se spremi na najbolji način do novembra, kada putujem. Nikolina ima najviše iskustva kada je u pitanju izbor jer je bila na oba – Miss Universe i Miss World i pomagaće mi sa savjetima, kritikama, predlozima.

Šta očekujete od izbora za mis svijeta u Kini i koliko mislite da će Vam iskustvo iz Indije, zatim sa takmičenja Miss model of the World  2013. pomoći na neki način?

– Pa, pomoći će mi dosta, u smislu da se spremim, ali najviše savjeti mog stručnog tima koji će da radi sa mnom do mog odlaska. Pomaže i to što znam gdje idem i šta da očekujem.

Natasa-Milosavljevic  Kada počinju pripreme? Od čega će se sastojati?

–  Odmah nakon izbora smo razgovarali o tome da krećem sa intenzivnim vježbanjem već od preksjutra. Dizajnerka Sanja Bobar čiju sam haljinu nosila na izboru za mis Crne Gore kreiraće i onu za nastup u Kini. Za nekoliko dana idem kod nje jer i kreacija koju ću nositi mora biti besprekorna i nesvakidašnja, pa nećemo trošiti vrijeme. Tu je i humanitarno veče, gdje ću, takođe, da dobijem savjet svog stručnog tima, kako na najbolji način da predstavim zemlju, od poklona koje ću da ponesem na izbor, prilika gdje ću promovisati državu, neke naše tradicionalne vrijednosti….

Natasa-Milosavljevic_3

Da li već znate sa kojim ćete se talentom predstaviti?

– Za talenat još ne. Inače plešem salsu, a s obzirom da je tu potreban partner, vjerovatno ćemo to malo drugačije da napravimo.

Uskoro bi trebalo da otvorite modnu agenciju. Kada će to biti?

– To mi je bio plan od ranije. Meni je prva dala podršku i primijetila Nina Stanišić, vlasnica agencije ,,National style“. Ona mi je pružila priliku da se oprobam u svijetu modelinga. Znači, imam koga da slijedim u toj zamisli i da tražim savjete kada se za to odlučim, a vjerujem da će to biti uskoro.

Koji je Vaš životni moto? Šta je to što Vas pokreće?

– Mene, iskreno, pokreću ljubav i samopouzdanje, vjera u sebe. Ženu uvjerenost da je lijepa čini najljepšom.

Bojana Radonjić

Foto: Boris Šekularac