MAGAZIN PREPORUKA

PODGORICA: Dani fotografije od 8. do 13. septembra

Plakat-fotoberza

 

Foto klub ,,PhotoCG” organizuje 7.Dane fotografije 2015, od 08. do 13. septembra  u Podgorici. Projekat se sastoji od više programa: izložbe, radnog terena, predavanja, prezentacija i foto berze. Ove godine manifestacija će trajati duže nego prethodne i nadamo se da će ovo biti još jedan korak ka fotografskom festivalu  koji će biti značajan i za širi prostor, navodi se u saopštenju organizatora Foto kluba ,,PhotoCG”.

Dani fotografije biće otvoreni u utorak u Perjaničkom domu na Kruševcu u Podgorici izložbom fotografija ,,Život je truba” Aleksandra Kelića, profesora na Fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beogradu. Radni teren je predviđen od srijede do petka i biće organizovan na Žabljaku. Ove godine pored gostiju i članova Kluba na radnom terenu će moći da prisustvuju i drugi zainteresovani. Ipak zbog organizacije broj učesnika na ovom terenu će biti ograničen.

U subotu u prijepodnevnim satima predviđen je radni izlet do kanjona Cijevne,

u 17 časova prezentacija CANON opreme u Perjaničkom domu na Kruševcu u Podgorici, a u 19 sati, takođe u Perjaničkom domu je Savremena produkcija fotografskih izložbi.

Gosti manifestacije su  Vesna Danilović, pomoćnica direktora za program u Kulturnom centru Beograda,  Mirjana Dabović- Pejović, iz Narodnog muzeja Crne Gore,  Aleksandar Kelić, profesor na Fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beogradu i Lazar Pejović, profesor na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju.

 U nedjelju će se održati foto-berza od 12-18 časova u Delta sitiju u Podgorici.Učešće na Berzi je besplatno i na njoj mogu učestvovati i pravna i fizička lica. Prijavljivanje traje do 4. septembra.

Organizatori podsjećaju da je manifestacija ,,7.Dani fotografije ”   centralni događaj koji Foto klub ,,PhotoCG” organizuje ove godine. Oni navode da su projekat pomogli: Komisija za raspodjelu dijela sredstava od igara na sreću Ministarstva finansija Crne Gore, Centar savremene umjetnosti Crne Gore,Sekretarijat za kulturu i sport Podgorice, CANON, FINEDART d.o.o. Podgorica,RIVA print d.o.o. i  Delta siti Podgorica.