MAGAZIN MAGAZIN_IZDVOJENO

LJUBAV: Deset stvari koje nikad ne treba žrtvovati zbog veze

ljubavDa, ljepše je udvoje, ali određene stvari nikada ne bi trebalo da žrtvujemo zbog veze. Evo i koje…

 Sreću

Vaš partner treba da donese sreću i radost u vaš život, a ne tugu i sjetu. Naravno, biće i trenutaka kada će vas on rastužiti, ali ako su ti trenuci češći od trenutaka sreće, razmislite o tome…

Zabavu

Da li se smijete i isprobavate nove stvari zajedno? Iako je sasvim normalno da s vremena na vrijeme dođe do nesuglasica, vaš odnos uglavnom treba biti srećan i zabavan.

Slobodu

U zdravoj vezi, trebalo bi da možete izaći sami i uživati, a da vaš partner ne bude zabrinut ili uznemiren. Posesivno ponašanje obično je pokazatelj nesigurnosti, a to je osobni problem partnera koji vi ne možete ,,popraviti”.

Unutrašnji mir

Kako biste bili srećni, važno je zadržati svoj unutrašnji mir. Ako vas partner čini anksioznim, nervoznim ili uznemirenim tada se možete osjećati depresivno i težiti da se ,,isključite” od ostatka svijeta.

Iskustva

Život je uzbudljiv. Tokom života iskusićete brojne, briljantne stvari koje će vas učiniti zrelijima, mudrijima, srećnijima i pomoći vam pronaći svoj unutrašnji mir. Ukoliko zbog partnera propuštate da isprobate nove stvari, vrijeme je da se zapitate zašto je to tako. Je li vrijedno toga?

 Ličnost

Vaša ličnost je ono što ste, a prava osoba će to cijeniti i voljeti iznad svega. U zdravoj vezi, nijedan partner ne bi trebao težiti da mijenja ličnost onog drugog, jer se oni vole zbog onoga što jesu i kakvi su.

 Druge veze

Na početku veze, većina parova prolazi kroz fazu medenog mjeseca – vrijeme uzbuđenja, zaljubljenosti kao i želje za konstantnim viđanjem i provođenjem vremena zajedno. Međutim, ukoliko ste skupa već nekoliko mjeseci i ne viđate porodicu i prijatelje, to može ukazivati ​​na posesivno ponašanje. Važno je da imate što više zdravih veza u životu, a prevelika zavisnost od partnera nije zdrava.

Osjećanja

Veliki dio zdrave veze je poštovanje: partneri bi trebalo međusobno da se poštuju i iskreno pokušaju da  shvate osjećanja i mišljenja partnera, bez predrasuda.

Snove

Dobra veza je partnerstvo – partneri se podržavaju na svakom koraku. Sasvim je normalno ako imate različite snove, ali i dalje se trebate međusobno podržavati.

Uvjerenja

Vaša uvjerenja izuzetno su vam važna i niko ne bi trebalo da  pokušava da ih mijenja. Iako vaš partner ne mora vjerovati u ono u što vi vjerujete, bitno je da poštuje vaše vrijednosti.

minimagazin.info