Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

NELA SAVKOVIĆ-VUKČEVIĆ: Uskoro konkurs za idejno rješenje spomenika vojvodi Mirku Petroviću

Nela-Savkovic

 

Sekretarka za kulturu i sport Glavnog grada Nela Savković -Vukčević najavila je da će za koji dan biti objavljen konkurs za idejno rješenje i izgradnju spomenika Velikom vojvodi Mirku Petroviću.

Ranije je Skupština Glavnog grada odlučila da se spomenik bude obnovljen na Trgu Republike u Podgorici. Govoreći o kulturnoj ponudi Glavnog grada, Savković Vukčević je rekla da je Podgoričko ljeto, koje je na izmaku, bilo bogato i raznovrsno, te da je po prvi put trajalo tri mjeseca.

Najavila je da podgoričku publiku očekuju festivali Lutkarstvo i FIAT.

-Za koji dan će biti konkurs za idejno rješenje i za izgradnju spomenika Velikom vojvodi Mirku. Uskoro ćemo na pres konferenciji objaviti datume za Sajam knjiga, ko će biti učesnici, koliko će trajati, gdje će se održati – kazala je Savković – Vukčević, u emisiji “Jutro iz gradova” na RTCG, koja je realizovana iz Podgorice.

Najavila je i projekat “Knjižara”, koja će, kako je kazala, okupljati domaće autore raznih žanrova, a ne samo iz oblasti književnosti.

-Knjižara će biti na platou gdje je glavni gradski trg, tako da je i tu završen projekat što se tiče spoljašnjeg izgleda. Ostaje nam da radimo enterijer-kazala je ona.

Ovogodišnji kulturni program, kako je najavila, biće završen Decembarskom umjetničkom scenom (DEUS).

-Pratimo što je aktuelno, koje su nagrade dodijeljene, koji su mladi stvaraoci i što je to što bi bilo lijepo da se nađe u programu- kazala je ona.

Izvor: rtcg.me