SLAJDER SPORT

STEFAN MUGOŠA: Igra za reprezentaciju je najljepši osjećaj na svijetu

mugosa800-1402904349Crnogorska reprezentacija odigraće narednog mjeseca dvije kvalifikacione utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Tako će naši hrabri sokoli 5. septembra u Podgorici, pred praznim tribinama, dočekati selekciju Lihtenštajna, dok je meč sa Moldavijom zakazan za 8. septembar u Kišnjevu.

Među reprezentativcima biće ponovo Stefan Mugoša kojem je selektor Branko Brnović  ukazao povjerenje nakon odličnog debija 8. juna u prijateljskom meču sa Danskom.

– Igranje za reprezentaciju za mene je najljepši osjećaj na svijetu, nešto naljepše što se može igraču dogoditi. To svako od nas sanja, da obuče dres svoje zemlje. Ja sam imao tu čast i nadam se da ću i dalje biti u državnom timu – priča Mugoša za MNE magazin koliko mu znači igranje u nacionalnom dresu.

Stefan Mugoša na treningu Minhena 1860

Stefan Mugoša na treningu Minhena 1860

Kruna ove godine i potvrda Mugošinog talenta došla je 15. avgusta kada je potpisao ugovor sa njemačkim klubom ,,Minhen 1860”.

Njemci, kako ističe Mugoša, ulažu puno u fudbal i zato i funkcioniše sve kako treba.

– Potpisao sam ugovor na tri godine i prezadovoljan sam što sam došao u tako veliki klub sa velikom tradicijom. Ovdje je kvalitet na veoma visokom nivou, sve je organizovano perfektno, krenuvši od stadiona preko medija do samog treninga. Svi su profesionalni, radi se puno. Sa te strane nema greške – kaže talentovani napadač minhenskog kluba i naše reprezentacije.

Ovaj 23-godišnjak u Njemačku je došao u julu prošle godine kada je počeo da igra za ,,Kajzerslautern” iz kojeg je kasnije prešao u ,,Minhen 1860”.

– Život u Njemačkoj je odličan. Sad sam u Minhenu, velikom gradu. Sve je super. Zadovoljan sam – zaključuje Mugoša.

B.R.

Foto: Facebook