MAGAZIN SLAJDER

DARJA MAROVIĆ U OGLEDALU: Bezrezervno dajem sebe u ljubavi i u prijateljstvu

194351_1980903880270_4786180_oNaša današnja gošća rubrike ,,U ogledalu” Darja Marović od 2012. godine radi kao PR menadžerka u Turističkoj organizaciji Budve. Kaže da je privilegovana rođenjem u Beogradu, a nakon završene Pete beogradske gimnazije diplomirala je na Fakultetu organizacionih nauka – odsjek menadžment i organizacija. Majka je, kako ističe, nestašne djevojčice koja joj uljepšava svaki dan života. Od 2009. godine živi u Budvi.

2015-08-23 01.13.45

Na šta Vas asocira djetinjstvo?

– Puno je toga što me asocira na djetinjstvo, sada kada još uvijek ono nije tako daleko, svježe su uspomene Beograda i Crne Gore, kombinovano – prijateljstva, pravih dječijih igara, žmurke i lastiša, simpatija i smijeha i sve to pomiješano doživljajima sa Tašmajdana, plaže, rijeke i planine.

Sjećate li se prvog zarađenog honorara? Kako ste ga potrošili?

– Prvi zarađen honorar je za rad na koncertu ,,Rolingstonsa” na Ušću u julu 2007. godine. Nezaboravan provod i humor mog genijalnog brata. To je sve što pamtim.

2015-08-23 01.12.01

Na čemu insistirate u poslu?

– Na dobroj organizaciji, prvenstveno svojoj, pa i drugih ljudi. I naravno, na dobrom raspoloženju.

Koju knjigu/film biste preporučili?

– ,,Gordost i predrasuda”. Rado se iznova i iznova vraćam predivnom svijetu Džejn Ostin.

Koje jelo najviše volite?

– Jedno jelo ne bih mogla da izdvojim, ali svakako sam veliki ljubitelj italijanske kuhinje. Ustvari, najveći sam ljubitelj mamine kuhinje.

Šta je potrebno za pravu ljubav?

– Prepoznavanje, rad na sebi, tolerancija, razumijevanje i najvažnije – bezrezervnost u davanju sebe. Time se vodim i u ljubavi i u prijateljstvu.

Kojeg umjetnika biste oživjeli da možete i zašto?

– Mnogi umjetnici i njihov rad počeli su  se cijeniti poslije njihove smrti, pa se postavlja pitanje da li bi se njihovim povratkom umanjio i njihov značaj, ali bih sa velikim zadovoljstvom odgledala Zorana Radmilovića, Batu Stojkovića i Boru Todorovića u pozorištu, odslušala uživo koncert EKV-a i popila vino sa, pogađate, Džejn Ostin.

IMG_20150318_201823

Putovanje koje pamtite?

– Ima ih puno i i dalje se radujem putovanjima kao malo dijete. Diznilend, ostvarenje najvećeg sna djevojčice od devet godina. Krstarenje Mediteranom kao obilježavanje jednog od najvažnijih datuma u mom životu. Berlin i Moskva (eto slučajnosti) oduševila me je moć tih gradova koja se osjeća u vazduhu.
 
Pjesma vašeg života je?

– Različite pjesme podsjećaju me na različite periode života, ali jedna koju posebno volim je ,,Ain't No Mountain High Enough” – Marvin Gaye & Tammi Terrell.

B.R.

Foto: Privatna arhiva