PREPORUKA SPORT

SP U ATLETICI: Fara i Ešton ispisali istoriju, Bolt ponovo na tronu, ,,srebrna” Vlašić….

Kakav dan na Svjetskom prvenstvu u atletici u Pekingu!

mo fara foto adam dejvi

Mo Fara postao je prvi čovjek koji je osvojio tripl-dabl u atletici. To znači da je Fara zaredom osvojio po dvije zlatne medalje na trkama 5.000 i 10.000 metara na tri prvenstva – Olimpijskim igrama u Londonu 2012, Svjetskom prvenstvu 2013. i sada Svjetskom prvenstvu 2015. u Pekingu.

– Sjajan je osjećaj ispisati istoriju! Nijesam se dobro osjećao, tetiva mi je poigravala, ali medicinsko osoblje pomoglo mi je da sve to prebrodim. Ovo mi mnogo znači – kazao je Fara za BBC.

eston iton

Amerikanac Ešton Iton oborio je sopstveni svjetski rekord u trci 1.500 metara i sada je njegova nova granica 4:17.5.

jamajka fil nobl foto Jusein Bolt je i ovoga puta opravdao značenje svog prezimena i munjevito prohujao ispred svih kako bi Jamajčanima u štafeti podario zlato.

kinaAmerikanci i Britanci su diskvalifikovani, pa su tako oduševljeni Kinezi svi do jednog povadili mobilne telefone i fotoaparate kako bi zabilježili svoje ,,srebrne” trkače u štafeti 4 puta 100. Treći su bili Kanađani.

jamajcanke ian volton slika

Jamajčanke su, takođe u štafeti, ostavile u prašini konkurenciju. Amerikanke su druge, Trinidad i Tobago treći.

Poljak Pjotr Malačovski najbolji je bacač diska. Srebro je osvojio Belgijanac Filip Milanov, a bronzu Poljak Robert Urbanek.

Marija Kučina osvojila je zlato u skoku u vis.

Blanka Vlašić

                                                               Blanka Vlašić

Izvrsna Hrvatica Blanka Vlašić došla je povrijeđena na šampionat i osvojila srebro.

– Nijesam ovo očekivala danas. Došla sam sa povredom, imala dvije sesije preskakanja u dva mjeseca. Željela sam da budem dio ovog velikog prvenstva i drago mi je zbog toga. Tako sam ponosna i zahvalna – rekla je Vlašić nakon završetka takmičenja za BBC.

,,Bronzana” je Ana Čičerova.

B.R.

Foto: Getty images/PD