MAGAZIN PREPORUKA

TREND: Zaboravite selfije, unajmite profesionalnog fotografa na putovanjima

el kaminooTrend postavljanja fotografija na profile na društvenim medijima inspirisao je turističku agenciju ,,El Camino” da uvede novinu, a to je profesionalni fotograf koji će dokumentovati uspomene sa putovanja njihovih putnika i dnevno ih postavljati na Instagramu.

– Najzabavnije vrijeme da se osobe fotografišu je putovanje. Očigledno je da imate fotografa za vjenčanje, ali društvene norme su se promijenile – kaže urednica magazina ,,Cereal” Roza Park za ,,Gardijan”.
Za sada, profesionalni fotograf ,,El Camina” dostupan je na rutama u Kolumbiji i Nikaragvi. Devet dana fotografisanja košta 1.320 funti.

el camino

U svijetu postoje kompanije poput ,,Flytographer” i ,,Shoot My Travel”. One turiste povezuju sa lokalnim fotografima koji im potom pokazuju grad i dijele im savjete dok ih diskretno slikaju. ,,Shoot my Travel” za dva sata nudi 160 funti, a ,,Flytographer” za fotografisanje na dvije lokacije nudi 225 funti.

– U današnje vrijeme, ako nijeste dokumentovali putovanje i postavili slike na društvenim mrežama, kao da se nije ni desilo – kaže fotografkinja i osnivačica ,,Shoot My Travel”.

el kamino

Prema podacima Facebook-a iz januara ove godine, 83 odsto koriste internet i postavljaju fotografije dok su na odmoru, a skoro 50 procenata slike stavlja po povratku kući. Statistika konsultantske firme za vizuelne medije getchute.com pokazala je da ovog juna više od 3,8 miliona fotografija sa putovanja postavljena je na Instagram.

B.R.

Foto: El Camino