Porto Novi
ART PREPORUKA

PRIJAVI SE: Konkurs za savremene muzičare od 16 do 27 godina, jedna od nagrada ,,Berklee” kamp

BMM_final_final_SROrganizacija „Multikultivator – servis za razvoj kulture i umetnosti“ raspisala je konkurs „The Best Musical Mind“ (Najbolji muzički um), prvo takmičenje u balkanskom regionu iz oblasti savremene muzike.

Konkurs je namijenjen mladima iz cijelog svijeta uzrasta od 16 do 27 godina i zamišljen je tako da obuhvati različite žanrove savremene muzike, a u tom pogledu je samo umjetnički i izvođački nivo učesnika granica. Na takmičenje se mogu prijaviti pojedinci ili ansambli, a njihova dostignuća će ocjenjivati stručni žiri u sljedećim kategorijama: najbolji instrumentalista, najbolji vokalni interpretator, najbolji aranžman, najbolja originalna kompozicija, najbolji bend.

Odabrani finalisti nastupiće na završnom događaju koji će biti održan 21. i 22. novembra u Beogradu na kome će dobiti priliku da se nadmeću pred žirijem, kolegama i javnošću.

Organizatori su pripremili vrijedne nagrade za najbolje učesnike, pa će tako najkvaliteniji u prve četiri kategorije dobiti šansu da se stručno usavršavaju u okviru petonedjeljnog ljetnjeg programa koji organizuje vodeća svjetska institucija za studije savremene muzike – „Berklee College of Music“ u Bostonu i Valensiji. Druga nagrada je jednonedjeljni program ,,Musica Brasileira & Jazz“ prestižne obrazovne institucije „Conservatorio Souza Lima“ iz Sao Paola, dok će trećeplasirani pohađati ljetnji kamp u Beogradu u okviru projekta „Multiverzitet“.

Najbolji bendovi dobiće priliku da snime i objave svoju autorsku muziku, i to: najbolji bend – cio album, drugoplasirani – EP, dok je nagrada za treći sastav objavljivanje singla.

Konkurs je otvoren do 4. oktobra 2015, a formular za prijavljivanje, kao i svi detalji u vezi sa takmičenjem mogu se pronaći na sajtu „Multikultivatora”.

Imena finalista biće objavljena 30. oktobra.

Takmičenje „The Best Musical Mind“ (Najbolji muzički um) je dio projekta „Multiverzitet“, dinamične platforme za neformalno permanentno muzičko obrazovanje, razvijene uz podršku „Berklee College of Music” i drugih vrhunskih obrazovnih institucija iz različitih krajeva svijeta, članica „Berklee International Network” (BIN).

„Мultivеrzitеt” је zamišljen kao injеkciја mоtivаciје, znаnjа i iskustvа kаkо zа studеntе muzikе i njihоvе prоfеsоrе, tаkо i zа prоfеsiоnаlcе u оblаsti muzičkе industriје. Platforma je otvorena za sve koji su zainteresovani da prošire svoja znanja i steknu internacionalno iskustvo u oblasti muzike bez obzira na uzrast i formalno muzičko obrazovanje.