Porto Novi
ENGLISH PREPORUKA

NOVAK ĐOKOVIĆ: Pripremamo veliki projekat o Nikoli Tesli

nole gordonHolivudski producent Gordon Bijelonić sa Novakom Đokovićem radi na snimanju filma o Nikoli Tesli.

Bijelonić je bio oduševljen inicijativom Novaka Đokovića da se snimi film, a velike zasluge za saradnju imaju Đokovićeva prijateljica Mirjana Sladić i bivši teniser Dušan Vemić.

Bijelonić je na šaljiv način najavio početak saradnje, uz komentar ,,Ne daj Bože da se dva Srbina slože” i poruku: Stvaramo srpsku istoriju!

Đoković je pred Vimbldon najavio da će raditi na projektu o Tesli, što je polako počelo da se ostvaruje.
– U glavi mi je projekat o Nikoli Tesli koji će se ostvariti jednog dana, nadam se uskoro. Priprema se nešto veliko. Sve je u tome da treba biti svjestan koliko je on uradio za civilizaciju. Uvijek je bio ponosan na svoje srpske korijene, a ljudi ne znaju previše toga o njemu. Pokušavam da im objasnim da imamo svijetlo zbog njega. Otkriće naizmjenične struje je dovelo do toga – rekao je Đoković za britanski ,,Telegraf” u junu.
Gordon Bijelonić je inače rođen kao Goran, roditelji su mu porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Poslije selidbe u SAD, Gordon je radio kao pozorišni glumac, zatim i producent. Sarađivao je sa Robertom de Nirom, Džonom Travoltom, Forestom Vitakerom, Morganom Frimenom i drugima.

Globalni ambasador dobre volje UNICEF-a

Teniser Novak Đoković od sredine septembra postaće globalni ambasador dobre volje UNICEF-a.

On od 2011. godine obavlja ulogu nacionalnog ambasadora UNICEF-a u Srbiji.

Tu ulogu je obavljao sa ciljem da pomogne da se svakom djetetu omogući pristup obrazovanju u ranom djetinjstvu. Pomagao je i da se prikupe finansijska sredstva za program kvalitetnog predškolskog obrazovanja, a i sam je donirao UNICEF-u u Srbiji svoja sredstva za razvijanje i proširenje programa u opštinama sa niskim obuhvatom djece predškolskim obrazovanjem, posebno najugroženijih – djece koja žive u udaljenim ruralnim oblastima, romske djece, djece sa smetnjama u razvoju…

Kao globalni ambasador dobre volje UNICEF-a, Đoković će imati ključnu ulogu u promociji i podizanju svijesti o značaju ranog razvoja djeteta, uključujući i obrazovanje, kao i da širom planete poziva ljude da ulažu u mališane, jer rano djetinjstvo ima ključnu ulogu za kasniji napredak djece, ali i društva.

Izvor: Blic.rs