DRUŠTVO PREPORUKA

RIJEKOM ZETOM: Najbolju čorbu pripremila ekipa ,,Pivnica“

 

Rijekom-Zetom---Danilovgrad-3

 

U okviru trodnevne manifestacije ,,Rijekom Zetom“ koja se tradicionalno krajem avgusta održava u Danilovgradu, danas je  završeno takmičenje u pripremanju riblje čorbe, trka kajacima i održani su revijalni skokovi sa gradskog mosta.

Najbolju čorbu pripremila je ekipa ,,Pivnica“, drugo mjesto pripalo je ekipi ,,Grlić-Pažići“, a treće ekipi ,,Daleko je do prvoga“. Ovu odluku donio je žiri koji su činili profesori kulinarstva Dragana Raičević, Vojo Kalezić i Lazar Raičević.

Publika na obali Zete posebno je uživala u revijalnim skokovima Mirsada Sadikovića i Selmana Smajovića, članova podgoričkog plivačkog kluba ,,Delfin“,  koji su sa danilovgradskog mosta i visine od 12, 5 metara izveli po tri skoka.

Manifestacija koja već godinama u Danilovgradu okuplja veliki broj posjetilaca iz ovog, ali iz gotovo svih gradova Crne Gore, završava se večeras dodjelom nagrada učesnicima u spravljanju riblje čorbe i pobjednicima u sportskim takmičenjima.  Na završnoj večeri, kako je najavljeno, u muzičkom dijelu programa učestvovaće Andrijana Božović, Zoran Kalezić i Dragana Rakčević.

Organizator je Centar za kulturu i Turistička organizacija Danilovgrada, a pokrovitelj danilovgradska opština.

This slideshow requires JavaScript.

 

V.T.

Foto: B. Šekularac