MAGAZIN PREPORUKA

PRIRODNA PASTA ZA ZUBE: Za savršenu njegu usne duplje

blistav osmijeh

Higijena usne duplje je ključna za zdravlje i ljepotu zuba i desni. Još kao djecu nas uče da zube treba prati dva puta dnevno – ujutru i uveče.

Ono što vam niko nije rekao jeste da kupovne paste za zube često sadrže sastojke koji nisu baš blagonakloni prema ustima. Da biste dobili zaista kompletnu njegu neophodno je da odvojite malo veću sumu za kvalitetniju pastu za zube koje sigurno nema šećer i koja zaista sadrži sastojke koji će dezinfikovati usta, izbijeliti zube i njegovati desni.

Ipak, postoji i drugi način – napravite prirodnu pastu za zube od jednostavnih sastojaka koji će učiniti čuda za vaš dah i ljepotu vašeg osmijeha, a neće vas koštati mnogo.

Pogledajte uputstvo i saznajte kako.

Potrebni sastojci:

Četvrtina šolje vode,
kašika svježe nane, isjeckane,
Pola kašičice sode bikarbone,
Pola kašičice kukuruznog skroba,
Pola kašičice ulja od sjemenki grožđa ili suncokretovo ulje.

Listiće nane stavite u vodu i ostavite da proključa. Sklonite posudu sa vatre i miješajte 20-ak minuta. U međuvremenu sodu bikarbonu, kukuruzni skrob i ulje od sjemenki grožđa pomiješajte u durgom sudu dok se masa ne sjedini. Potpuno ohlađeni čaj od nane procijedite i dodajte prethodno pripremljenog mješavini.

Sjedinjenu smjesu vratite na ringlu da proključa i miješajte dok se ne zgusne i postane glatka. Ohladite i stavite u hermetički zatvorenu posudu i dobićete potpuno prirodnu pastu za zube.

Nana će vašem dahu dati svježinu, dok će soda bikarbona izbjeljivati zube i dezinfikovati usnu dublju. Kukuruzni skrob zahvaljujući abrazivnoj strukturi služi za mehaničko čišćenje ostataka hrane, dok ulje semenki grožđa njeguje desni i hrani ih, umanjujući upale i infekcije.

Izvor: Mogujatosama.rs