MAGAZIN PREPORUKA

NISU ROĐENE KAO PLEMKINJE: Kako su ove dame dospjele na najpoznatije dvorove

kembridz

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža: poljubac na balkonu Bakingemske terase

Iako se članovi kraljevskih porodica uglavnom vjenčavaju sa drugim plemićima, neki prinčevi i princeze pronašli su ljubav u ,,običnim” ljudima. Među njima su, naravno, najpoznatiji par princ Viijam i Kejt Midlton, koji su se upoznali u školi. U skorije vrijeme, švedski princ Karl Filip oženio je Sofiju Helkvist, bivši model i rijaliti TV lice. Tokom godina, plemići su se zaljubljivali u pripadnike raznoraznih društvenih slojeva, uključujući novinare, holivudske glumice i  jednu olimpijsku atletičarku. Ovo su dobro poznati ,,obični” ljudi koji su kroz brak postali plemstvo.

Grejs Keli 

grejs keli

Grejs Keli

Holivudska ikona, glumica Grejs Keli postala je kneginja od Monaka kada se udala za kneza Renijea u aprilu 1956. godine. Par se upoznao na snimanju koje je ona zamalo propustila, a njihovo vjenčanje bilo je prava medijska atrakcija. Imali su troje djece: princezu Karolinu, princa Alberta i princezu Stefani. Grejsin život završio se tragičnom saobraćajnom nesrećom 14. septembra 1982. godine.

Kraljica Letisija od Španije

kraljica leticija od spanije

Kralj i kraljica od Španije sa djecom

 

Godine 2002., kada je kraljica Letisija prvi put srela kralja Filipa od Španije, bavila se novinarstvom, i radila na priči u kojoj se pojavio tadašnji princ. Dvije godine kasnije, 22. maja 2004. par se vjenčao, i sada imaju dvoje djece: princezu Leonor i princezu Sofiju.

Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža

midlton

Kejt i Vilijam sa sinom Džordžom

 

Princ Vilijam upoznao je Kejt Midlton na Univerzitetu St. Andrews u Škotskoj. Zabavljali su se godinama, sa kratkim prekidima, ali njihova romansa dovela je do raskošnog kraljevskog vjenčanja 29. Aprila 2011. Od tada, dobili su dvoje djece: princa Džordža i princezu Šarlot.

Šarlin, princeza od Monaka

Šarlin i Albert od Monaka

Bivša olimpijska plivačica upoznala je princa Alberta od Monaka kada je posjetila Monako 2000. godine povodom  takmičenja u plivanju. Objavili su vezu na zimskoj olimpijadi 2006., a vjenčali se u julu 2011. Tri godine kasnije, u decembru 2014. princeza Šarlin rodila je blizance, Žaka i Gabrijelu.

Sofija Helkvist

kralj i kraljica

Sofija Helkvist i Princ Karl

Sofija Helkvist, bivši model i rijaliti zvijezda, uplovila je 2009. godine u vezu  sa princom Karlom od Švedske, iako njihova veza nije ozvaničena do 2010. godine. Par je objavio vjeridbu u ljeto 2014, a vjenčali su se u junu ove godine.