DRUŠTVO PREPORUKA

AKTUELNO: Voda na nekoliko kupališta bezbjedna za kupanje

plaza

Novi rezultati mjerenja kvaliteta vode pokazali su da je na kupalištima ,,Bay Beach” i ,,Centar Igalo” u Herceg Novom, kupalištu hotela ,,Kamelija” u Tivtu, kupalištu Veliki pijesak u Baru i kupalištu hotela ,,Lido” u Ulcinju morska voda kvalitetna i bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

-Rezultati ponovljenih analiza uzoraka morske vode koje su, zbog loših veremenskih uslova, realizovane u periodu od 17. do 19. avgusta pokazali su kvalitet K1 klase na pet od šest kupališta na kojima je tokom redovnog mjerenja sanitarnog kvaliteta morske vode rezultat bio van propisanih granica- navodi se u saopštenju JP Morsko dobro.

Na kupalištu Žukotrlica ponovljene analize su pokazale da mikrobiološki parametri i dalje prelaze propisane granice, zbog čega je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom uputilo prijavu Upravi za inspekcijske poslove radi vršenja kontrole predmetne lokacije i utvrđivanja činjeničnog stanja u skladu sa  članom 16. Uredbe o klasifikaciji i kategorizaciji površinskih i podzemnih voda.

-Institut za biologiju mora će, u skladu sa Ugovorom sa Javnim preduzećem, nastaviti da  vrši uzorkovanja i analize kvaliteta morske vode na predmetnoj lokaciji do utvrđivanja da je na ovom kupalištu ponovo bezbjedno kupanje i rekreacija- zaključuju iz Morskog dobra.