Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

HERCEG NOVI: Opština poklanja udžbenike đacima prvacima

Qtpfsgui 1.9.2 tonemapping parameters: Operator: Mantiuk Parameters: Contrast Mapping factor: 0.1 Saturation Factor: 0.8  ------ PreGamma: 0.445

Odluka da lokalna samouprava pomogne roditeljima skoro 400 đaka prvaka u hercegnovskoj opštini u nabavci udžbenika potvrđena je i potpisivanjem ugovora predsjednice opštine Nataše Aćimović sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva Crne Gore. Udžbenici za đake – prvake koštaće 17.138,70 eura.

Kompleti će već 20. avgusta stići u OŠ “Dašo Pavičić” odakle će u organizaciji Opštine biti distribuirani ostalim školama, prenosi Radio Jadran.

Kao što je dogovoreno, 1. septembra će svi prvaci – 391 mališan, uz čestitku Opštine, dobiti besplatan komplet udžbenika zajedno sa udžbenikom i radnom sveskom za engleski jezik.

Opština Herceg-Novi je prva u Crnoj Gori odlučila da na ovaj način pomogne roditeljima i đacima prvacima. Za ovu akciju dobijena je saglasnost ministra prosvjete.

Iz lokalne uprave obavještavaju roditelji đaka-prvaka da ne kupuju knjige, jer će ih prvog dana škole njihovi mališani dobiti na poklon.

Izvor: Radio Jadran